VIDEO Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji nove crkve Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom

499
Video čitatelj

Radovi na izgradnji nove zgrade crkve Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom, simbolu stradanja ovog kraja uslijed razornog petrinjskog potresa, napreduju punom parom!

Video čitatelj

Izgradnju poznatog simbola ovog kraja, ovog puta u potpuno novom ruhu, s nestrpljenjem iščekuju brojni mještani, ali i mnogi drugi. Radovi na crkvi trebali bi, podsjetimo, biti gotovi do siječnja sljedeće godine, a sredstva za izgradnjom crkve osigurala je Zagrebačka županija putem javnog poziva.

Radovi na izgradnji započeli su u veljači ove godine, a tada je za crkvu Županija dodijelila 10,2 milijuna kuna, čime je u cijelosti zatvorena financijska konstrukcija za gradnju nove crkve. Sveukupni troškovi izgradnje procjenjuju se na 10,7 milijuna kuna, zbog čega je preostalih 500 tisuća kuna osigurano je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Video čitatelj

Krajem veljače, položen je kamen temeljac kojim je označen početak radova na izgradnji nove crkve, a kako napreduju radovi pogledajte u videu našeg čitatelja Danijela Petraca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime