VIDEO Potres u Albaniji odnio 13 života, više od 600 ranjenih

639

Najmanje trinaestero osoba je poginulo, a 600 ranjeno nakon što je najsnažniji potres u proteklih nekoliko desetljeća jutros pogodio glavni grad Albanije Tiranu i okolno područje.

Urušilo se i više zgrada, pa novi podaci o poginulima i ozlijeđenima pristižu svakoga časa.

Građani, od kojih su mnogi u naručju nosili bebe, napustili su zgrade u Tirani nakon što je potres magnitude 6,4 pogodio područje kratko prije četiri sata ujutro.

U gradu Thumaneu, Marjana Gjoka, 48, spavala je u svojem stanu na četvrtom katu peterokatnice kad se počeo urušavati najviši kat. “Strop nam se srušio na glavu i ne znam kako smo uspjeli pobjeći. Bog nam je pomogao”, rekla je Gjoka, čija je trogodišnja nećakinja bila među četvero ljudi u stanu u trenutku potresa.

VEZANE VIJESTI
Fond za zaštitu okoliša sufinancira kupnju kondenzacijskih bojlera za kuće stradale u potresu

Centar potresa je bio 30 kilometara zapadno od Tirane, priopćio je Američki institut za geološka istraživanja (USGS), prenosi Hina, a potres se osjetio širom Balkana i u južnoj talijanskoj regiji Pugliji.

Nekoliko sati kasnije potres magnitude 5,4 pogodio je Bosnu i Hercegovinu, s epicentrom 75 kilometara južno od Sarajeva. Zasad nema vijesti je li tko ozlijeđen.

Dvije poginule žene pronađene su u ruševinama stambene zgrade u selu Thumaneu na sjeveru Albanije, a muškarac je poginuo u gradu Kurbinu nakon što je u panici skočio sa zgrade, rekla je glasnogovornica ministarstva obrane.

VEZANE VIJESTI
Nakon potresa u Zagrebu padao snijeg

Četiri tijela izvučena su iz dviju srušenih zgrada u Draču, reklo je ministarstvo obrane, a muškarac je poginuo pored grada Lezhe na sjeveru.

Spasilačke službe rekle su lokalnim medijima da je među poginulima i starija žena koja je spasila unuka zaklonivši ga svojim tijelom.

Neidentificirani muškarac, s prekrivenom ranom na obrazu, rekao je za News 24 TV da su mu kći i nećakinja zaglavile u urušenoj stambenoj zgradi u Draču.

“Razgovarao sam sa svojom kćerkom i nećakinjom preko telefona. Rekle su da su dobro i da čekaju spas. Nisam mogao razgovarati sa ženom”, rekao je ozlijeđeni muškarac.

VEZANE VIJESTI
Šteta od potresa u Zagrebu oko 42 milijarde kuna

Hina/Portal Radio Banovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here