VIDEO Pred Dječjim vrtićem “Češko selo” radno ljeto

Metalizirana folija smanjuje 99,9% blještavila sunca

344

U Dječjem vrtiću Češko selo u tijeku su dodatne pripreme za radno ljeto: vrtić se oprema klima uređajima te se postavljaju foto folije na staklene površine.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović podsjetila je da je vrtić pretrpio znatna oštećenja na dva objekta i zbog toga se veći dio težine rada provodi i u samom objektu:

“Do sada smo, uglavnom preko ljeta, provodili ljetni rad u jednom objektu, bojimo se da početkom ove godine i obzirom na cijelu situaciju u gradu, da će biti sigurno polaznost djece malo viša stoga ustvari pripremamo cijeli rad, kako bi bio što kvalitetniji i bolji, na način da smo osigurali sedam rashladnih klima uređaja i da ćemo na ove velike staklene površine staviti foto folije.”

Edna Čamber iz tvrtke Folije Čamber, rekla je nešto više o samim foto folijama koje će biti postavljene na staklene površine vrtića: „Postavit ćemo na ovaj objekt metaliziranu foliju, folija ima vrhunsku zaštitu od sunca, smanjuje 99,9% blještavila sunca, isto tako i UV zraka za koje znamo kako su štetne i naravno u slučaju, ne daj Bože, puknuća toga stakla staklo ostaje na hrpi skroz povezano, ne može se desiti da se staklo raspe, ima mnogo faktora, ovom slučaju ćemo lijepiti foliju izvana zato što je stolarija nove postave i tako ćemo zadržati funkciju toga svega. Naravno, temperatura unutra će biti znatno manja i mislim da će djeci tako biti puno ugodnije.“

Dječji vrtić Češko selo obišao je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović koji je zahvalio ravnateljici, svim tetama u vrtiću, svim bakama, djedama, majkama i očevima na strpljivosti i svemu onome što ustvari zajednički daju za brigu za djecu grada Petrinje.

“Kada sam preuzeo odgovornost za Grad Petrinju ni jedan vrtić nije imao nikakav standard. Dugo je trebalo da dobijemo formular Grad prijatelj djece, ali uspjeli smo uz pomoć onih koji su se bavili upravo pedagoškim standardom naše djece, ravnateljice i svih njezinih pomoćnica koje su ogromnu ulogu imale u tome i ja im se od srca zahvaljujem zato što smo zajedničkim radom obnovili dječjih igrališta i objekata u vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna. Ta sredstva nije bilo lako dovući u grad Petrinju i vidi se sada da su ta sredstva na pravome mjestu. Međutim, imamo i dva vrtića koji su u obnovi. Imamo i drage ljude koji su došli iz Slavonskog Broda gdje u Hanžekovoj obnavljaju objekt, gdje je ogromna investicija i moramo im reći hvala.”

Ostanimo Grad prijatelj djece i bez razlike što je sve devastirano neka nam uvijek i u svako vrijeme budu djeca na prvom mjestu, zaključio je Dumbović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime