VIDEO Pronađena djevojčica koja je oteta prije više od dva tjedna

307

Četverogodišnjakinja koja je nestala iz kampa u australskoj unutrašnjosti prije više od dva tjedna pronađena je i vraćena roditeljima nakon što ju je policija spasila iz zaključane kuće, objavile su tamošnje vlasti danas ujutro.

Policija je provalila u kuću u Carnarvonu, gradu oko 100 kilometara južno od kampa, rano u srijedu i pronašla je Cleo Smith u jednoj od soba.

“Jedan od policajaca primio ju je u naručje i upitao kako se zove. ‘Zovem se Cleo’, odgovorila je”, kazao je zamjenik šefa policije države Zapadna Australija na lokalnoj televiziji, dodavši da je jedan muškarac priveden.

Cleo je posljednji puta viđena u šatoru svoje obitelji oko 1:30 po lokalnom vremenu 16. listopada u zabačenom kampu Blowholes Shacks u Macleoudu, oko 900 kilometara od Pertha, glavnog grada Zapadne Australije.

Australska je policija strahovala da je djevojčica oteta i ponudila je milijun australskih dolara (4,84 milijuna HRK) za bilo kakvu informaciju.

“Kako divan dan, vratili smo Cleo njenim roditeljima. Ovo je prekrasan dan za ovu djevojčicu i njezinu divnu obitelj”, rekao je ravnatelj policije Zapadne Australije Chris Dawson na konferenciji za medije.

Tim od 140 ljudi radio je na slučaju, a policija je reagirala na više od 1000 dojava građana. Policija navodi kako se čini da je otmica vjerojatno bila oportunistička i očekuju da će optužnica biti podignuta kasnije u srijedu.

“Ona je fizički dobro. To je bilo evidentno od početka”, kazao je inspektor iz odjela za ubojstva Cameron Blaine.

On je bio među četiri osobe koje su spasile dijete i kaže da mu je to “nedvojbeno” najbolji trenutak u karijeri.

“Ona je vrlo draga, energična djevojčica, vrlo povjerljiva i vrlo otvorena prema nama”, rekao je.

Australski premijer Scott Morrison također je pozdravio “divnu, olakšavajuću vijest”.

“Cleo Smith je pronađena. Kod kuće je, zdrava i sigurna. Naše molitve su uslišane”, napisao je Morrison na Twitteru

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime