OPASNI VIRUS STVARA PARANOJU U KINI Putnike u zrakoplovima testiraju na simptome korona virusa

356
Screenshot: Youtube

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) sazvala je prije nekoliko dana izvanredan sastanak na kojem će stručnjaci te organizacije ocijeniti treba li radi pojave novog virusa u Kini proglasiti međunarodno izvanredno stanje, objavio je WHO.

Stručni tim kineske Nacionalne komisije za zdravlje potvrdio je da se dogodio prijenos novog korona virusa sa čovjeka na čovjeka te da je zaraženo medicinsko osoblje, objavila je kineska državna novinska agencija Xinhua. WHO-ov odbor za izvanredna stanja vjerojatno će objaviti preporuke za zdravstvene politike, a objavom međunarodnog izvanrednog stanja pozvalo bi se na globalne mjere opreza, suradnju i financiranje u suzbijanju virusa.

VEZANE VIJESTI
MEĐUNARODNO IZVANREDNO STANJE? Korona virus prenosi se s čovjeka na čovjeka

Jedna od preventivnih akcija počela se primjenjivati u kineskim zrakoplovima. Medicinsko osoblje u zrakoplovu tvrtke Air China svakom putniku izmjeri temperaturu prije izlaska iz zrakoplova.

Virusom je do sada zaraženo preko 1700 ljudi, a virus se proširio i van granica Kine. Zabilježeni su slučajevi u Južnoj Koreji, Japanu i Tajlandu, a od virusa je u Kini umrlo troje ljudi.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here