VIDEO Srednja škola Glina djeluje u montažnom objektu

Za modularni objekt predviđen je najam 18 mjeseci

568

Nakon osam mjeseci, učenici i nastavnici Srednje škole Glina vratili su se u svoju školu.

Prvi dan nove školske godine započeo je u novom modularnom prostoru, a radovi su završeni u rekordnom roku, potvrdila je ravnateljica Marija Margušić-Novosel:

“Uz pomoć Sisačko-moslavačke županije kao našeg osnivača i Grada Gline koji je pripremio teren. Hvala županu Ivanu Celjaku, gradonačelniku Ivanu Jankoviću, gradskim firmama koje su to sve pripremale, našim nastavnicima koji su prošle subote u nekoliko sati izmjestili kompletan namještaj iz kontejnera iza škole da bismo pripremili sve i danas započeli. Za objekt je predviđen najam na 18 mjeseci, nekakvih 2.200.000 kuna u narednih 18 mjeseci plaća se najam, ali to je bilo jedino rješenje. Financijski najisplativije, ako uzmemo u obzir djecu koju smo vozili u Topusko, oko 460.000 kuna bi u narednih 18 mjeseci vožnja do Topuskog bila skuplja, a ipak smo doma.”

Prvi dojmovi su vrlo pozitivni, nastavila je Margušić-Novosel:

“Prostor je prostran, možemo poštivati epidemiološke mjere, svaki razred je smješten u svoju učionicu. Na prvu mi se čini da su svi zadovoljni. Za dan, dva imamo nastavničko vijeće pa ćemo vidjeti treba li što promijeniti ili malo poboljšati. Idemo korak po korak.”

Ravnateljica je na kraju zahvalila izdavačkim kućama koje su svesrdno odgovorile na zamolbe vezane uz donaciju knjiga maturantima koji se školuju po Školi za život. Dio opreme je u Gvozdu, dio po kontejnerima, a ovo nije trajno rješenje. Bit će vremena za pomoć, zaključila je Margušić-Novosel, dodavši da vjeruje da će stara škola biti obnovljena u razdoblju dvije godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime