VIDEO U kontejnerskom naselju u Glini crveni križ organizirao izradu vertikalnih vrtova

Svrha radionica je pomoći stanarima kontejnerskog naselja da se uključe u zajednički rad i osjećaju bolje

165

U kontejnerskom naselju Mali dom svim onima koji žive u domu jutros su imali priliku okušati se u izradi vertikalnih vrtova. U cijelu zanimljivu priču uključen je i sam Crveni križ.

Iz hrvatskog Crvenog križa podsjetili su kako se ovaj tjedan obilježava tjedan Crvenog križa zbog čega je odlučeno da će se organizirati radionica vertikalnih vrtova s ciljem uljepšavanja okoliša u kojem trenutno borave stanovnici tog kontejnerskog naselja.

Odaziv na radionice je bio iznimno velik te su se svi sa zadovoljstvom uključili u radionice koje su također jedan od programa psihosocijalne pomoći koja se u sklopu Crvenog križa pruža na potresom pogođenim područjima.

Ovakvim radionicama nastoji se poticati efikasnost građana kako bi se osjećali bolje zbog toga što se uključuju u različite programi, ali i zbog toga što čine nešto za sebe i svoje okruženje.

Osim kreativne radionice stanarima kontejnera djelatnici Crvenog križa donijeli su i novine s ciljem poticanja da svi svakodnevno izdvoje za sebe barem pet minuta mira i posvete se sebi u miru. Osim toga, osigurani su i paketići u kojima su se nalazile bojanke, recepti i slastice.

Više o radionicama, odazivu i biljkama koje su se sadile u vertikalne vrtove možete pogledati u našem videu s terena:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime