VIDEO U Majskim Poljanama otvoren obnovljen most preko rijeke Maje

186

Jutros je u Majskim Poljanama svečano otvoren most preko rijeke Maje, na kojem su provedeni radovi sanacije od posljedica potresa.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak tim je povodom poručio kako je bilo zadovoljstvo bilo putovati iz Siska prema Majskim Poljanama jer se putem mogu vidjeti brojni radovi na obnovi nakon potresa.

-Prošli smo i pored mosta u Brestu koji se sanira te čiji radovi su u vrijednosti 10 milijuna kuna, a posebno je zadovoljstvo izvijestiti javnost da su završeni radovi na sanaciji ovog mosta u Majskim Poljanama, kazao je župan.

Za sanaciju mosta izdvojeno je bilo četiri milijuna kuna, ali može se reći da je sada to potpuno novi most koji je proširen za čak tri metra, a dugačak je 40 metara.

Uz most uređena je i obala i korito, ali to nisu jedina ulaganja Sisačko-moslavačke županije na području grada Gline, kazao je župan te nastavio:

-Sanirano je klizište u Hađeru i nema više opasnosti za obližnje kuće. Osim toga vratili smo ambulante u čvrst i stabilan objekt na zadovoljstvo svih mještana. Isto tako vratili smo Zavod za hitnu medicinu u stabilan i čvrst objekt, započeli smo radove na cjelovitoj obnovi Doma za starije Gline, a očekujemo do kraja mjeseca raspisivanje nabave za izvođenje radova na cjelovitoj obnovi matične zgrade doma zdravlja ovdje u Glini te Srednje škole Glina, pojasnio je župan Celjak.

Župan je iskoristio priliku i da najavi brojne druge radove na sanaciji i obnovi između kojih je i sanacija krova na dvorani Osnovne škole Glina.

Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i podršci od strane županije, a kazao je kako će se istim tempom i dinamikom nastaviti suradnja i u budućnosti.

-Suradnja u budućnosti je put prema više ovakvih događaja i otvaranju i mostova i cesta te svih ostalih infrastruktura i objekata u kojima možemo napraviti suradnju, kazao je Janković i dodao kako je bitno naglasiti da uskoro kreću radovi i na drugim objektima.

-Uskoro kreću radovi na sanaciji krova dvorane u školi jer sav društveni i sportski život događa se u toj dvorani gdje se okuplja velik broj djece, kazao je Janković.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime