VIDEO U Petrinji organizirano druženje NS-Reformista i koalicije “Zajedno u obnovi” s građanima

153

Narodna stranka- Reformisti organizirala je druženje kandidata za gradonačelnika Grada Petrinje Darinka Dumbovića te koalicije “Zajedno u obnovi” s građanima na Gradskoj tržnici u Petrinji.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović podsjetio je da je u Petrinji predstavljeno 11 lista i osam kandidata te je naveo kako smatra da je Petrinja pokazala jednu vrstu festivala demokracije gdje su na neki način svi različiti, ali siv imaju jedan zajednički cilj, a to je Grad Petrinja te interesi tog Grada.

-Imamo različite stavove, ali i dobro je da različito razmišljamo i da onaj sukob mišljenja i svega ostaloga zapravo bude od profita svim onim građanima koji će izaći na izbore. Zato danas treba pozvati sve one koji žele dati doprinos demokraciji te sve one koji žele dati sebe kako bi grad Petrinja imao jednu novu povijesnu borbu- borbu za čovjeka, da izađu na izbore, rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako sve ono što je razrušeno mora ponovno predstavljati dom i zbog toga ovi izbori predstavljaju svojevrsnu borbu- borbu za dom, kako kaže.

Spomenuo je pojam cirkularne ekonomije koja se odnosi na izgradnju i unaprjeđenje temeljem onoga čime grad raspolaže i onoga što trenutno ima na raspolaganju.

-Imamo svoj resurs, naš resurs su šume. Mi ne želimo biti kolonija, želimo biti destinacija svega onoga što čovjeka čini čovjekom te da tu šansu iskoristimo. Moramo napraviti, ne 50 kućica iz donacija iz Austrije, već i više jer to nije dovoljno. Mi moramo kroz svoje tradicionalne industrije graditi 500 ili čak tisuću kuća, a pogotovo za ruralni kraj, rekao je Dumbović.

Ne može biti prihvatljivo da ljudi žive u kontejnerima. Kontejneri su za skladištenje robe, a nama trebaju privremeni civilizacijski smještaji koji su dostojni čovjekova života, dodao je.

Pozvao je na partnerstvo sve one koji se mogu uključiti u pomoć i objasnio kako im u tom pogledu ne treba država već volja i snaga svih onih koji se žele uključiti u obnovu i razvoj. Također je istaknuo kako su se brojni zapetljali u “prebacivanje loptica” čemu mora doći kraj. Tim povodom pozvao je i građane da izađu na izbore i daju svoj glas onima za koje smatraju da su najbolji.

Cijeli govor gradonačelnika Dumbovića pogledajte u videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime