VIDEO U Petrinji u tijeku radovi na ‘Centru novog života’ koji će bit bogat raznim sadržajima

844

‘Centar novog života’ novi je naziv koje je dobilo Sajmište u Petrinji. U to kontejnersko naselje danas je stiglo još osam poslovnih jedinica u dio za gospodarske subjekte.

Grad Petrinja uložio je u ovo naselje 17 milijuna kuna i udruga glas poduzetnika milijun kuna, a svi poduzetnici će biti oslobođeni plaćanja komunalnih naknada.

Gradilište je u završnoj fazi, a sama svrha opremanja i postavljanja ovog naselja je pomoći brojnim poduzetnicima s tog područja koji su tijekom potresa ostali bez svojih prostora, a time i radnih mjesta.

Svaki dan pristižu novi kontejneri, a dnevno čak pet do osam novih kontejnera. U prizemlju centra su gotovo svi kontejneri, a za ostatak dijela naselja još se čeka manji broj mobilnih prostorija. Već sada napravljen je i raspored svih korisnika te su već gotovo svi kontejneri zauzeti za što su i potpisani ugovori.

Po pitanju vrste poduzetnika koji će biti na tom području zastupljene su sve vrste djelatnosti i obrtnika, dakle od trgovine mješovitom robom, kafića, restorana pa sve to uredskih prostorija i salona za uljepšavanje.

Zamjenici i suradnici gradonačelnika Grada Petrinje Darinka Dumbovića poručili su kako je sve to napravljeno u izvanrednim uvjetima, no kako ovakvo naselje ima sve osnovne preduvjete koji su potrebni za normalna, ugodan i funkcionalan daljnji život.

gradonačelnik Darinko Dumbović je naveo kako radovi, što je i vidljivo, trenutno idu malo teže, no kako se sve ispunjava u svoje vrijeme i kako će trgovački centar, kao i cijelo naselje, uskoro biti spremno za otvaranje.

Tim povodom gradonačelnik je podsjetio kako su svi poduzetnici nakon potresa oslobođeni plaćanja poreza, plaćanja troška vode, komunalnih naknada i doprinosa te kako je odvoz otpada i dalje besplatan, a sve u svrhu nadgradnje života i standarda života.

O samom tijeku radova i planiranim ciljevima možete pogledati u našem videu iz kontejnerskog naselja. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime