VIDEO Učiteljica prirodnih znanosti nije znala odgovor na jednostavno pitanje

534

Gostovati u televizijskoj emisiji nije jednostavno kako izgleda onima koji sjede pred malim ekranima. Stresna je to situacija, pogotovo kada je u pitanju provjera znanja, pa se dogodi da ne znamo i ono što znamo…ili bismo barem trebali znati. 

Neugodna situacija dogodila se učiteljici prirodnih znanosti koja je sudjelovala u britanskoj verziji emisije ‘Tko želi biti milijunaš?’ i nije znala odgovor na jednostavno pitanje koje je i po struci i prema općem znanju trebala znati.

Naime, pitanje koje joj je postavljeno glasilo je: Lubanja i prekrižene kosti su simbol upozorenja koji posebno ukazuje na to da je materija; A) otrovan, B) nagrizajući, C) opasan za okoliš ili D) zapaljiv.

 

Učiteljica je tražila jocker pola-pola, ostali su ‘otrovan’ i ‘opasan za okoliš’. Odgovorila je ‘opasan za okoliš’ i pala. Kući je otišla s osvojenih tisuću funti.

Kasnije je komentirala kako joj je neugodno što nije znala odgovor, posebice zato što predaje prirodnu znanost: “Često se susrećem s ovim simbolom , trebala sam mu posvetiti više pažnje”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here