VIDEO Zbog koronavirusa na kruzeru blizu Rima blokirano 7000 ljudi

668

Oko 7000 osoba, od kojih oko 6000 putnika, blokirano je na kruzeru u luci Civitavecchia blizu Rima zbog dva slučaja sumnjiva na koronavirus, doznaje se od zdravstvenih vlasti i kompanije Costa Crociera.

“Rano ujutro nas je pozvalo Ministarstvo zdravlja i poslali smo na brod tri liječnika da uzmu uzorke”, rekla je glasnogovornica zdravstvenog centra Civitavecchie. Glasnogovornik Costa Crociere je potvrdio agenciji France presse da se na brodu nalazi oko 6000 putnika, dok su ostali članovi posade.

Uzroci će biti analizirani u rimskoj bolnici za zarazne bolesti Spallanzani, a rezultati bi trebali biti poznati poslijepodne.

Liječnik na kruzeru Costa Smeralda je javio rano u četvrtak talijanskim lučkim vlastima da se na brodu nalazi kineski par i da žena ima sumnjive simptome kašlja i visoke vrućice. Costa Crociera je u priopćenju potvrdila da je aktivirala sanitarni protokol zbog jednog sumnjivog slučaja turistice iz Macaa na Costi Smeraldi. Žena ima 54 godine i stavljena je u izolaciju, kao i njezin partner.

Par je stigao u Milano 25. siječnja iz Hong Konga, zatim se ukrcao na brod u Savoni, kojim je putovao u Barcelonu i Marseille, prenose talijanski mediji. Costa Smeralda je u četvrtak ujutro stigla u Civitavecchiu iz Palma de Mallorce na tjedno krstarenje po Sredozemlju, navodi Costa.

Do sada su svi analizirani sumnjivi slučajevi bili negativni. Talijanski zdravstveni sustav je spreman za slučaj zaraze novim koronavirusom, izjavio je u četvrtak novinarima predsjednik instituta zdravstva Silvio Brusaferro.

Hina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime