VIDEO/FOTO- Održana 2. Buševska štruklijada

2768

U organizaciji Društva žena Buševec u četvrtak, 22. lipnja održana je 2. Buševska štruklijada. Dobri domaćini, štrukle i ostala bogata gastronomska ponuda, tradicionalne seoske igre te pjesma i ples ponovno su u Buševec dozvali mnoštvo posjetitelja.

 

Nakon uspješne prošlogodišnje Štruklijade, Društvo žena Buševec, osnovano 1999. godine i sa svojih 96 članica na čelu s predsjednicom Lidijom Rožić, ponovno je opravdalo očekivanja svojih sumještana i brojnih gostiju i u organizaciji ovogodišnje Štruklijade.

 

Stručni ocjenjivački sud birao je najbolje štrukle. Među 15 pristiglih slanih i slatkih štrukli, prošlogodišnji naslov obranila je Ivana Belošević te su njene štrukle bile prve štrukle i ove godine na 2. Buševskoj štruklijadi. 2. mjesto osvojilo je Društvo žena Buševec, a 3. Irena Išek. Osim u štruklama, posjetitelji su mogli uživati i u okusima roštilja, kotlovine i turopoljskog gulaša te domaćih kolača i gibanica.

VEZANE VIJESTI
Spravljate najbolje štrukle? Dođite i dokažite!

Najzanimljivije je i ove godine bilo prilikom natjecanja u starim seoskim igrama. U skakanju u vreći pobjedu je odnio Leonardo Lukačević, u piljenju drva najbolji su bili Marica Gregec i Zvonko Kruljac, a u vožnji u tačkama Lidija Rožić i Ante Batković. U zabijanju čavla najviše se iskazao Juraj Vinter, a u potezanju užeta uvjerljivo je pobijedilo Društvo žena Kuče.

Najboljima su medalje i nagrade uručili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i direktor Radio Banovine, medijskog pokrovitelja 2. Buševske štruklijade, Nikola Maričković.

 

 

Prilikom organizacije pomogli su i Sisačko-moslavačka županija, gradovi Glina i Petrinja te Turistička zajednica Velike Gorice, a sve prisutne pozdravili su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević pruživši podršku Društvu žena Buševec i ovoj turističkoj, gastronomskoj i kulturno-zabavnoj manifestaciji koja je, kako su istaknuli, pokazatelj i snažnih prijateljskih odnosa između Banovine i Turopolja.

VEZANE VIJESTI
Održana 4. Buševska štruklijada, prodano 4000 štrukli

Do sitnih jutarnjih sati plesni podij bio je pun zahvaljujući sada već udomaćenom sastavu na Banovini i u Turopolju, Dinacordima i Luna bandu.

Brojem posjetitelja i bogatstvom ponude 2. Buševska štruklijada nadmašila je prošlogodišnju, a organizatori vjeruju da će sljedeće godine biti još bolje.

Mi smo sigurni u to :)

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here