VIDEO – Vidikovac na Hrastovačkoj gori gotov do kraja godine

829

Projekt „Izgradanja vidikovca na Hrastovačkoj gori“, vrijedan više od milijun kuna, trebao bi biti dovršen do kraja ove godine. Najavila je to 27. ožujka na konferenciji za novinare voditeljica tima za provedbu ovog projekta, koji je dio Intervencijskog plana grada Petrinje, Zlata Jajčinović. Pritom je pohvaliti tim kojem je na čelu jer je ovaj petrinjski projekt jedan od najbolje ocjenjenih projekata za koji je najbolje napravljena prijava.

„Danas sam posebno sretna i zadovoljna što smo došli do ove faze projekta, odnosno da smo dobili sredstva za izgradnju vidikovca čija je ideja krenula još 2008. godine, u vrijeme kada je Darinko Dumbović bio zamjenik gradonačelnika. Tad smo krenuli u projektiranje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koji su dosta dugo i mukotrpno trajali iz razloga što je to bila šumska gospodarska osnova. Započeli smo izgradnju vidikovca 2014. godine postavljanjem temelja i tu smo u svom trošku potrošili 95 tisuća kuna, iza toga smo obnovili plašt zidane piramide, to je bio još jedan dodatak od 50 tisuća kuna. Za ostalo nismo imali dovoljno sredstva pa smo morali tražiti dodtane izvore financiranja. Naime, ovaj je projekt je ukupno vrijedan više od milijun kuna od čega se 85%, odnosno 917.900,84 kuna financira iz Europskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a 161.982,51 kuna je iz proračuna Grada Petrinje“, pojasnila je Jajčinović.

 

Napomenula je kako su prošli tjedan dobili odluku o financiranju ovog projekta te kako sada slijedi potpisivanje ugovora koji je u izradi i čiji potpis ubrzo očekuju, nakon toga je potrebno provesti javnu nabavu, a potom mogu početi radovi.

„Cijeli projekt je planiran u trajanju od 18 mjeseci. Nadamo se da ćemo taj rok ispoštovati. Najveći će nam problem biti vremensko trajanje javne nabave i eventualne vremenske neprilike. Za samu izgradnju vidikovca planirano je nekih 45 dana. Potrebno je ishodit uporabnu dozvolu i predati naš objekat na upravljanje. Ovaj projekt ima značajnu ulogu za samu lokaciju planinarskog doma koja će postati jedna poboljšana turistička ponuda i gdje se očekuje veći broj posjetitelja kao i različite skupine posjetitelja. Nadam se da će projekt na zadovoljstvo svih nas u ovoj godini i završiti“, zaključila je Jajčinović.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović istaknuo je kako žele prezentirati Intervencijski plan po projektima, a jedan od brojnih projekata koji su njime predviđeni je i ovaj.

„Mogu reći da sam kao gradonečelnik zadovoljan jer Intervencijski plan Grada Petrinje i svi ostali projekti, koji su vezani za budućnost grada, idu jednim svojim normalnim hodom. Intervencijski plan je vrijedan oko 206 milijuna kuna, a u sklopu njega su natječaji koji su iznimno zahtjevni i na kojima moramo zadovoljiti brojne kriterije. Koordinacija našeg cijelog tima, koji vodi Intervencijski plan, s resornim ministarstvima koji nam pomažu je na visokoj razini. Poglavito s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Eu te sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije koja i kontrolira sv ono što mi radimo“, kazao je Dumbović i dodao kako prije svega žele biti transparentni te kako će nastojati sve ono što će raditi prezentirati javnosti što je, smatra, i smisao čitave priče.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime