Vijeće za prevenciju o vandalizmu u gradu Petrinji

323

Sve učestaliji slučajevi vandalizma u gradu Petrinji koji su kulminirali nedavnim požarom na gradskom stadionu u kojem je potpuno uništena gornja konstrukcija natkrivenog dijela stadiona, nagnali su gradsku vlast na reakciju. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sazvao je Vijeće za prevenciju koje je razmotrilo situaciju i donijelo nekoliko zaključaka koji će biti upućeni Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje. Devijantna ponašanja pojedinih skupina mladih Petrinjaca problem su čitave zajednice i društva u cjelini istaknuo je gradonačelnik, a Vijeće će se s njima u budućnosti aktivnije pozabaviti…

TON 

Kako bi se zaustavilo ovakvo ponašanje, gradonačelnik je najavio da će se već na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća u rujnu razmotriti svi podaci i pokazatelji stanja sigurnosti u gradu, a izradit će i Strategiju urbane sigurnosti za Grad Petrinju.
Dragan Josipović, načelnik Policijske postaje Petrinja rekao je kako je još uvijek riječ o izdvojenim slučajevima te da je stanje sigurnosti u gradu unatoč svemu bolje u odnosu na druge gradove u Hrvatskoj…

TON

Vijeće je nakon iscrpne rasprave i izvješća pojedinih članova donijelo i zaključke za koje je zamjenica gradonačelnika Svjetlana Lazić najavila da će biti prezentirani Gradskom vijeću. Između ostalog, u planu je donošenje odluke o zabrani točenja i konzumiranja alkohola na javnim mjestima, a na nekoliko lokacija u gradu bit će postavljen i video nadzor….

TON 

Suradnja s policijom i svim nadležnim ustanovama i organizacijama će se dodatno intenzivirati dodala je Lazić naglašavajući kako im je svima u cilju spriječiti uznemiravanje javnog reda i mira u gradu i uništavanje imovine. Svi su se složili kako su nedavni slučajevi vandalizma djelo jedne manje skupine mladih ljudi jer Petrinja ima predivnu i nadarenu djecu u svim segmentima života  te kako su svi oni, osim obitelji, odgovornost cjelokupnog društva koje mora raditi na tome da ih ispravno usmjerava u životu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here