VIJETNAM Otvoren najduži stakleni most na svijetu

Most bijelog zmaja dug je 632 metra

274
Foto: screenshot Youtube

Najduži most na svijetu s prozirnim podom otvoren je u petak za sve hrabre putnike spremne prijeći ga između dvije planine u Vijetnamu.

Sagrađen u gorju na sjeveru zemlje, most sa staklenim podom najnovija je atrakcija u planinskom području koje je već jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u zemlji.

Foto: screenshot Youtube

Otvoren u povodu obilježavanja 47. godišnjice završetka Vijetnamskog rata, Most bijelog zmaja ili Bach Long na vijetnamskom, dug je 632 metra i sastoji se od tri sloja kaljenog stakla debljine 40 mm.

“Nadamo se da će most pomoći našoj tvrtki da privuče domaće i strane turiste u okrug Moc Chau”, rekao je Mai Tri Tue, zamjenik direktora turističke tvrtke 26 Moc Chau.

“Podnijeli smo zahtjev za uvrštenje u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduži pješački stakleni most na svijetu.”

Čak i ako se staklo razbije, most i dalje može izdržati težinu od pet tona, navode iz tvrtke.

Organizacija kaže da je testirala most dopuštajući teškim kamionima i automobilima da prolaze preko njega nakon postavljanja.

Foto: screenshot Youtube

Most je razapet na visini od 150 metara iznad tla, pa tražiteljima avanture nudi pravu navalu adrenalina.

Proteže se iznad doline između dvije planine i može izdržati težinu od najmanje 500 ljudi koji hodaju po njemu, navode iz tvrtke.

Ako Guinnessova knjiga rekorda prihvati njihovu prijavu, most će prestići sličan u kineskoj pokrajini Guangdong duljine 526 metara, kao najduži most na svijetu.

Okrug Moc Chau, koji se nalazi oko 200 kilometara zapadno od Hanoija može se pohvaliti prostranim planinskim visoravnima i jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta Vijetnama poznato po borovim šumama, špiljama šišmiša, slapovima, jezerima i brdovitim plantažama čaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime