Više od 36 tisuća građana potpisalo peticiju za nastavak potrage nestalog hrvatskog kapetana Dina Mikšića

133
Foto: gopetition

Obitelj nestalog kapetana Dine Mikšića iz Šibenika pokrenula je peticiju nakon što je potraga za tegljačem Bourbon Rhode obustavljena. Do sada je peticiju potpisalo više od 36 tisuća građana, a broj svakim satom i dalje raste. Peticiju možete potpisati OVDJE.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u pismu je zamolila francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se potraga ne obustavi za brodom i članovima posade.

Zamolila je da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom.

VEZANE VIJESTI
U postupku rješavanje otmice hrvatskog pomorca

U ranijim izjavama ministar vanjskih poslova Grlić Radman poručio je da još nisu sve mogućnosti iscrpljene. “Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ”, rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske – Sesvete.

I Sindikat pomoraca Hrvatske pozvao je na nastavak potrage. Istaknuo je da imaju razloga vjerovati i nadati se najbolje s obzirom da splavi još nisu pronađene.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - Reformisti žele vratiti sudstvo u Petrinju

“Zajedno s našim ukrajinskim kolegama i Međunarodnom federacijom transportnih radnika (ITF) radimo pritisak na kompaniju i francuske vlasti da se s potragom aktivno nastavi,” rekao je glavni tajnik sindikata Neven Melvan.

Brod Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna u Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here