Vozio pijan, odbio alkotestiranje te pokušao pobjeći policiji

Sud mu izrekao novčanu kaznu preko 10 tisuća kuna te zabranu upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca

238
Foto: PU zagrebačka

U ponedjeljak, 11. siječnja oko 19.20 sati u Albrechtovoj ulici u Zagrebu, policijski službenici I. postaje prometne policije zaustavili su osobni automobil karlovačkih registracija kojim je upravljao 56-godišnji vozač.

Tijekom obavljene kontrole, vozač je bio pod vidljivim utjecajem alkohola, međutim, odbio je alkotestiranje. Nakon kraćeg razgovora počeo je vrijeđati i omalovažavati policijske službenike te se pokušao udaljiti s mjesta događaja. Radi sprečavanja bijega, policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje te ga priveli u službene prostorije.

Zbog navedenih prekršaja, nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Zbog počinjenih prekršaja, Sud ga je proglasio krivim te mu izrekao novčanu kaznu u iznosu od  10.755 kuna, a ujedno i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime