VUČIĆ Tri puta sam sa Zagrebom pokušao dogovoriti posjet Jasenovcu

Ali stigle su odbijenice "zbog unutarnjopolitičke situacije" te obrazloženje da "posjet nije dobrodošao"

142
Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u ponedjeljak da je tri puta prošle i ove godine pokušao s hrvatskim vlastima dogovoriti službeni posjet Jasenovcu, ali da su stigli negativni odgovori.

Vučić je rekao da je tri puta 2021. i 2022. iz njegova ureda pokušano s hrvatskim vlastima dogovoriti posjet Jasenovcu, ali da su stigle odbijenice “zbog unutarnjopolitičke situacije” te obrazloženje da “posjet nije dobrodošao”.

Srpski je predsjednik poručio da je, kad god iz Zagreba stigne potvrda da može posjetiti Jasenovac, spreman odgoditi  sve obveze jer “nema tog posjeta na svijetu” koji mu može biti važniji od posjeta jasenovačkom stratištu.

Na pitanje zašto u posljednjem slučaju nije ispoštovan protokol, Vučić je rekao da “kad tražite razlog da nešto ne dopustite, naći ćete tisuću stvari” da to ne dopustite.

“Oni koji misle da su time ponizili Srbiju  i mene, a ponizili su sebe, rekao je Vučić novinarima.

Jutarnji list u nedjelju je prenio, pozivajući se na izvore u vladi, da je Vučić planirao privatni posjet Jasenovcu i Pakracu, no hrvatske vlasti nisu mu odobrile.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da time prekršen protokol jer posjet nije pravilno iskomuniciran.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime