Za 300€ švercao Sirijce i bježao policiji

Državljanin BiH ilegalno je ušao u Hrvatsku

484
Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 22. listopada 2020., po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo državljanina Bosne i Hercegovine (1997.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja ili boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 2. Kaznenog zakona. (23. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnji osumnjičenik 20. listopada 2020. nakon prethodnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznate osobe, kako bi se okoristio za 300,00 eura, nakon što je na području Maljevca nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, preuzeo osobni automobil koji ga je čekao prema prethodnom dogovoru, kao i državljane Sirije za koje je znao da su ušli nezakonito izvan graničnog prijelaza iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Osnovano se sumnja i da ih je osumnjičenik prevozio u smjeru Topuskog, a kada su ga u Donjoj Čemernici uočili policijski službenici te mu svjetlosnim i zvučnim signalima naredili da se zaustavi, to nije učinio, već je naglo ubrzao vožnju, pretjecao na nepreglednim mjestima i mjestima gdje je takvo kretanje zabranjeno i nastavio se kretati prema Vrginmostu, a čime je doveo u opasnost živote osoba koje je prevozio. Prisilno je zaustavljen tek fizičkom blokadom policijskih službenika.

Po ispitivanju osumnjičenika, ovo državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage nadležnog suda određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime