Za branitelje od Knina do Petrinje – 264 kilometra u šest dana

57-godišnjiem Petrinjcu potporu u akciji "Branko Šubić za branitelje od Knina do Petrinje" dala i Sisačko - moslavačka županija

338

Nakon što je prije dvije godine uspješno odradio akciju “Za branitelje od Vukovara do Petrinje u pet etapa”, prehodavši u pet dana 265 kilometara, Branko Šubić nastavlja svoj petogodišnji plan novom akcijom “Branko Šubić za branitelje od Knina do Petrinje”, u kojoj će imati i podršku Sisačko – moslavačke županije.

Ovog puta polazišna točka će biti Kninska tvrđava, mjesto na kojemu se tradicionalno održava središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, i to 31. srpnja u ranim jutarnjim satima. U sklopu akcije, Šubić će u šest dana ukupno prehodati oko 264 kilometra, a puno uspjeha u provedbi akcije mu je na prijemu u sjedištu Županije 29. srpnja poželio župan Ivo Žinić zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Celjakom.

„Cijenim kod gospodina Šubića što prolazi upravo mjestima koja su simboli Domovinskog rata. Ovaj njegov maraton nije samo ispit izdržljivosti, mentalne i fizičke snage, nego u sebi nosi jednu crtu domoljublja, njime želi dati još veću pozornost svim onim događajima iz Domovinskog rata. Ove godine kreće iz Knina, s kninske tvrđave, simbola pobjede u Domovinskom ratu, simbola naše Oluje koju ćemo proslaviti ne samo u Kninu, nego i u Petrinji, u našoj županiji i daljem Hrvatske. Vojno – redarstvena operacija Oluja je nešto posebno, nešto što u nama izaziva oduševljenje i ponos, osjećaj pobjede, oslobođenja naše Hrvatske, ali daje i poruku mladima da trebaju znati s koliko teškoća je stvorena naša Hrvatska“, poručio je župan koji je Šubiću čestitao na tome što čini izrazivši mu podršku Sisačko – moslavačke županije.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Proglašeni najbolji orači!

Govoreći o akciji, 57-godišnji Petrinjac Branko Šubić, bivši sportaš i hrvatski branitelj, pojasnio je kako će na svom putu, kao i 2017., u mjestima kroz koja prolazi posjetiti spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

„Akcija je podijeljena šest etapa. Prva, treća i peta etapa su duže od 50 kilometara, jedna je 47, dok su dvije, posljednja od Topuskog do Petrinje 36 i druga od Gračaca do Udbine negdje oko 30 kilometara.  Poduzeo sam sve korake da to bude onako kako je bilo i 2017., možda i na višoj razini. Pripremio sam se, osjećam se spreman, u pratnji imam službeno vozilo i vozača, novinara i fotografa koji će svakodnevno na mojoj facebook stranici „Branko Šubić za branitelje“  objavljivati vijesti, policija je obaviještena i pratit će me čitavim putem. Mislim da je to sve zajedno organizirano na vrhunskoj razini“, ustvrdio je Šubić.

VEZANE VIJESTI
100 milijuna kuna za energetsku obnovu ukupno 22 škole

Šubiću u njegovom pothvatu, između ostalih potporu daju i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo hrvatskih branitelja te Grad Petrinja, a zahvalio je na potpori i Sisačko – moslavačkoj županiji.

„Zahvaljujem se Županiji što je prepoznala moj projekt još prije dvije godine.  Projekt je sastavljen od tri akcije. Jedna je već odrađena 2017. i vjerujem kako ste se svi uvjerili da je to ozbiljna priča. Ova druga akcija je puno zahtjevnija zbog konfiguracije terena, velikih brda i nizina. Međutim, to nije sve tako teško jer ja znam zašto tamo idem. Idem se pokloniti žrtvama Domovinskog rata, zahvaliti se braniteljima na ovome što danas imamo. Mislim da ću izdržati i uspješno odraditi i ovu rutu. No, na tome neću stati jer, kao što sam rekao, moj je projekt petogodišnji, od 2017. do 2021. Nadam se da ću u trećem dijelu, 2021. uspjeti napraviti nešto još veće. Ono što svakako želim napraviti je izdati  knjigu koja će obuhvatiti sva tri događaja i mislim da će to biti jedan moj skromni doprinos. Mislim da svi mi koji možemo na neki način i trebamo raditi nešto slično“, poručio je Šubić.

VEZANE VIJESTI
Redovna skupština Zajednice kulturno - umjetničkih udruga SMŽ

Šubićeva akcija planirana je u šest etapa: od Knina do Gračaca, od Gračaca do Udbine, od Udbine do Plitvičkih jezera, od Plitvičkih jezera do Slunja, od Slunja do Topuskog, i završna etapa od Topuskog to Petrinje. Dolazak u Petrinju,  pred spomenik pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima, planiran je 5. kolovoza u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here