Za učenike OŠ Ivana Kukuljevića učenici iz OŠ Medvedgrad pripremili srdačne poklone s posebnim porukama

Lijepom gestom nastojali su razveseliti i motivirati mlade Siščane čija škola je privremeno neuporabljiva

991

Osnovna škola Ivana Kukuljevića nakon razornog potresa koji je, 29. prosinca, pogodio područje Banovine dobila je crvenu naljepnicu, a time postala i potpuno neuporabljiva zbog čega učenici te škole trenutno nastavu pohađaju u Osnovnoj školi 22. lipnja.

Tim povodom Osnovna škola Medvedgrad, iz Zagreba, pripremila je lijepo djelo kojim su obradovali male Siščane. Naime, u brojne poklončiće su osim potrebnih sredstava stavili ohrabrujuća pisma puna ljubavi i podrške.

Vjeroučiteljica iz OŠ Medvedgrad navela je kako su lijepom gestom dobili, kako kaže, ‘pakete srca’, odnosno paketiće koji od srca su vršnjaci slali djeci na području pogođenom potresom.

Dodala je kako ovo nije ‘klasična’ humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva u obliku školskog pribora, higijenskih sredstva i slično već je cilj bio potaknuti međuvršnjačku solidarnost. Vjeroučiteljica je dodala kako su poslanim pismima školarci htjeli poručiti kako su ‘blizu onima kojima je bliskost potrebita’ te kako su, oni koji su to htjeli, ostavljali svoje kontakte mobitela ili maila kako bi mogli ostati u kontaktu s malim Siščanima i održati prijateljstva.

U Sisak je stigao pun kamion paketića, a učiteljica škole je potvrdila kako su učenici marljivo prikupljali potrepštine cijeli tjedan ne bi li količinom sredstava obradovali djecu iz Siska.

Ravnateljica OŠ Ivan Kukuljević Željka Birać rekla je kako učenici nastavu pohađaju u Sisku još od 1. veljače kada je započelo drugo polugodište te je dodala kako će nastavnu godinu sigurno završiti u Sisku. Dodala je kako je organizacija iznimno dobra i obje škole ravnopravno dijele prostor kojim raspolažu.

Ovim putem prikupljeno je i više paketa nego što je to potrebno zbog čega će se pronaći još jedna škola u kojoj je djeci potrebna pomoć te kojima će donirana sredstva biti od velike važnosti.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime