ZAGREB Prilikom čišćenja stana, ostave i garaže, u dva odvojena slučaja, građani pronašli eksplozivna sredstva

Iz policije podsjetili na akciju dragovoljne predaje oružja bez sankcija

199
Foto MUP

U utorak, 11. svibnja, u jutarnjim satima, na području Trnja, prilikom čišćenja stana i ostave na tavanskom prostoru, 38-godišnjakinja je pronašla torbu u kojoj su se nalazila razna eksplozivna sredstva. Navedena sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, naveli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Istog dana, u jutarnjim satima u Novom Zagrebu u Ulici Božidara Magovca, prilikom čišćenja garaže, 58-godišnjak je pronašao je 96 komada bojevog streljiva, tromblonsku minu i upaljač za avionsku granatu. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo navedena eksplozivna sredstva te pohranio do uništenja.

-Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijsku postaju, već mogućnost za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u vama najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će preuzeti sva eksplozivna sredstva, objasnili su iz policije.

-Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi i dalje se provodi kampanja MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA, dodali su.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime