ZAGREB U stanu imao improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za proizvodnju droge

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

99

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje nabavljao veće količine amfetamina, a također je s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u svom stanu na adresi prebivališta na području Centra, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu nakon čega je biljke sušio, usitnjavao i vagao te zajedno s amfetaminom dalje preprodavao.

Pretragom stana kojeg koristi osumnjičeni, pronađen je improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem je zasađeno ukupno šest komada stabljika marihuane visine od 60 do 150 cm, ukupno 8,3 grama marihuane pakirane u staklenu posudu i plastičnu vrećicu, 0,6 grama amfetamina te dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine s tragovima droge, dodali su iz policije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime