ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 8 novih vozila hitnoj pomoći, do kraja godine stižu još 4

486

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas raspolaže s osam novih vozila, a do kraja godine stiže ih još četiri. Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je danas u Dugom Selu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Ukupna vrijednost četiri vozila hitne medicinske pomoći (HMP) i četiri vozila za sanitetski prijevoz iznosi 3 milijuna kuna, a do kraja godine stižu još 4 vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Davorina Gajnika 2 vozila HMP idu u ispostavu Zavoda u Jastrebarskom, a po jedno u ispostave u Vrbovcu i Samoboru. Po jedno sanitetsko vozilo dobiti će ispostave Velika Gorica, Ivanić-Grad, Dugo Selo i Zaprešić. Čim stignu nova vozila HMP ona će postat dio voznog parka ispostava Sveti Ivan Zelina,  Dugo Selo, Zaprešić i Velika Gorica.

VEZANE VIJESTI
Obnovljene škole u Ivanić-Gradu i Križu

„Kao i cijeli zdravstveni sustav, tako su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije podnijeli veliki teret posljednjih mjeseci u jeku pandemije koronavirusa. Bila je to nova situacija za sve, ali djelatnici Zavoda bili su i još su na prvoj crti, prevoze pacijente sa sumnjom na zarazu u bolnicu i zaista smo im dužni zahvaliti na trudu i profesionalnosti. Još jednom su dokazali kako njihov posao nije samo posao, već životni poziv“ – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Dodao je i kako je Zagrebačka županija od 2014. godine do danas osigurala 64 nova vozila za potrebe Zavoda ukupne vrijednosti oko 21,2 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI
Županija osigurala gotovo milijun kuna za velikogorički regionalni centar kompetentnosti

„Zbog posebnog geografskog položaja, ali i činjenice da se pacijenti nerijetko voze u Zagreb jer nemamo svoju bolnicu, naša vozila godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara i redovita obnova voznog parka je nužna. Naša je dužnost voditi brigu o sigurnosti djelatnika i pacijenata“ – poručio je Gajnik.

Inače, Zagrebačka županija financira nadstandard hitne medicinske pomoći  i to po jedan T1 tim u Svetom Ivanu Zelini, Ivanić-Gradu, Zaprešiću i Samoboru za što je u ovoj godini osigurano 2,5 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI
U Zagrebačkoj županiji jedan novi slučaj zaraze, dvije osobe ozdravile

˟T1 tim ima jednog liječnika, 1 medicinsku sestru i jednog vozača

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here