ZAJEDNO PLJAČKALI Policija posumnjala u dvojac na parkiralištu što se pokazalo opravdanim

Policija uočila dvojac, a potom ih privela

78
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe i kazneno djelo teške krađe, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Sumnja se da su 11. srpnja 2021. godine između 11.15 i 12.00 sati, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajedno došli do kuće 36-godišnjaka u Svetoj Heleni te sa stražnje strane došli do vrata terase i zavlačenjem podesnog alata nasilno ih otvorili.

Potom su, sumnja se, ušli u kuću, ispremetali stvari te otuđili više komada zlatnog i srebrnog nakita, jedan ručni sat i novac. S ukradenim predmetima potom su se udaljili iz kuće, no s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi nisu završili. Naime, zajedno su potom prišli susjednoj kući u vlasništvu 67-godišnjaka te su n a identičan način sa stražnje strane kuće kroz otključana vrata ušli u unutrašnjost. Ulaskom u kuću, sumnja se, došli su do spavaćih soba gdje su ispremetali stvari i otuđili zlatni i srebrni nakit te jedan ručni sat. S ukradenim predmetima potom su se dali u bijeg.
 
Materijalna šteta iznosi oko 21.900 kuna.

U isto vrijeme, tijekom obilaska svog postajnog područja, a sa ciljem prevencije mogućih počinjenja kaznenih djela i pronalaska počinitelja, policijski službenici iz Svetog Ivana Zeline opravdano su posumnjali u ponašanje dviju osoba koje su uočili i legitimirali na parkiralištu u blizini čvora Sveta Helena. Ta sumnja se pokazala opravdanom jer su u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju potvrdili sumnju da su opravo oni počinitelji opisanih kaznenih djela, kazali su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here