Započeo projekt “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice”

481

Još jedan novi projekt započeo je s provedbom u Petrinji u studenom 2017. Radi se o projektu “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” koji provodi Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Udrugom IKS, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Mrežom udruga Zagor, ACT Grupom, Domom za starije i nemodne osobe Centar i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva.

Ovaj veliki projekt koji de doprinijeti razvoju volonterstva u Hrvatskoj za ciljeve ima
povedati kapacitete i broj organizatora volontiranja i volontera u svrhu poboljšanja usluga od opdeg interesa te im osigurati sustavnu podršku kroz osnaživanje lokalnih volonterskih
centara, osigurati učinkovit menadžment volontera u ustanovama zdravstva i socijalne skrbi koji prati standarde kvalitete za volonterske programe te doprinijeti jačanju javne svijesti o dobrobiti i vrijednostima koje volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici i društvu u cjelini.

VEZANE VIJESTI
Volonterstvo treba podržavati, cijeniti, hvaliti i promovirati

U svih 5 partnerskih zajednica bit de održane edukacije iz menadžmenta volontera i
izdavanja Potvrde o kompetencijama stečenima volontiranjem, kao i mentorska podrška u
osmišljavanju i provedbi volonterskih programa prema standardima kvalitete za organizatore volontiranja, a lokalni volonterski centri središnje Hrvatske uključeni u projekt postat će primjeri dobre prakse.

Projekt je sufinanciran od strane EU (Europskog socijalnog fonda) i Ureda za udruge, a
procijenjena mu je vrijednost od 697.924,69 kuna. Iznimno se veselimo provedbi još jednog EU projekta u Petrinji i Sisačko moslavačkoj županiji naročito kad se radi o razvoju
volonterstva u našim zajednicama!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here