Zaposlenice KB Dubrave pokrale pacijente na respiratoru: Jedna ubrzo podigla novce s kartice, a druga kupila čizme

Otuđenim bankovnim karticama, sumnja se, neovlašteno su kupovale i podizale novac, a procijenjena šteta je veća od 30 tisuća kuna

667
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo teška krađe i pet kaznenih djela računalne prijevare od kojih su dvije u pokušaju. Još jedno istraživanje provodi se i nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela teške krađe.

Sumnja se da je 51-godišnjakinja kao zaposlenica zdravstvene ustanove, prilikom obavljanja svoje djelatnosti, između 13. i 14. siječnja, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na adresi u Zagrebu na Aveniji Gojka Šuška (KB Dubrava), iskoristivši osobito teško stanje pacijenta koji se liječio u zdravstvenoj ustanovi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama.

Nakon krađe, u sljedeća dva dana, sumnja se, otuđenim karticama u dva je navrata na bankomatima na području grada Zagreba neovlašteno podignula novac dok je u još dva navrata to pokušala učiniti, no nije uspjela jer su transakcije odbijene.

Također se sumnja da je 14. siječnja, oko 14.30 sati u trgovini u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama, jednom od otuđenih kartica neovlašteno obavila kupovinu ženskih čizama.

Materijalna šteta iznosi oko 10.300 kuna.

Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjakinja između 15. studenoga i 19. veljače, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u istoj zdravstvenoj ustanovi, neovisno o starijoj kolegici, iskoristivši osobito teško stanje četvero pacijenata koji su se tamo nalazili na liječenju, iz bolničkih prostorija otuđila njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit. Dio otuđenog nakita, sumnja se, prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe.

Materijalna šteta iznosi oko 27.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime