Zaposlenici robne kuće IKEA Zagreb sastavljali donirane kuhinje u Gunji

1967

Zaposlenici robne kuće IKEA Zagreb stigli su danas u Gunju. Među 14 volontera, koji su u Gunji započeli sastavljanje prvih, od ukupno 510 kuhinja, koje je IKEA donirala kućanstvima pogođenima poplavama, je i voditelj robne kuće IKEA Zagreb Greorg Platzer. Vrijednost ove donacije je tri milijuna kuna.

Donacijom kuhinja IKEA želi pomoći obiteljima da što prije uspostave normalan život kod kuće. Kolege iz robne kuće i ja danas smo ovdje jer znamo kako je svaki par ruku dobrodošao u obnovi. Danas planiramo sastaviti 10-ak kuhinja i istovremeno educirati timove instalatera, kako bi oni u naredna tri mjeseca sastavili svih 510 kuhinja“, naglasio je Georg Platzer.

Odmah nakon poplava koje su pogodile istočnu Slavoniju IKEA je donirala novac i potrepštine za poplavljena područja, a ubrzo je počelo planiranje donacije kuhinja. U suradnji s tvrtkom IKEA of Sweden i europskim IKEA timom za opskrbu, prikupljeno je 510 kuhinja. Krajem travnja ove godine potpisan je ugovor o donaciji kuhinja s Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje te je okupljen tim volontera koji su sastavljali kuhinje i educirali instalatere.

IKEA uvijek nastoji doprinijeti zajednicama u kojima živi i radi s ciljem stvaranja boljeg svakodnevnog života za što veći broj ljudi. Odgovornost prema ljudima i planetu jedan je od temelja na kojima IKEA gradi svoje poslovanje, a sve aktivnosti kompanije uvijek su usmjerene na stvaranje dugoročnih promjena u društvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime