Zatvor muškarcu zbog zbog napada u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu

26-godišnjak je bio prilično nasilan

467

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i kaznenog djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak 8. travnja 2021. u Ivanić Gradu; nakon što je saznao da su djelatnici Centra za socijalnu skrb izrekli žurnu mjeru izdvajanja i smještaja izvan obitelji za njegovo dvoje malodobne djece; došao do ulaznih vrata centra, gdje ga je zaustavila oštećenica (1993.) koja obavlja poslove tjelesne zaštite objekta i djelatnika centra.

Kada ga je ona zatražila da se udalji, osumnjičeni 25-godišnjak ju je, osnovano se sumnja, odgurnuo rukama i ugurao u hodnik centra pokušavajući proći pored nje, no ona ga je rukama uhvatila u predjelu struka nastojeći ga spriječiti u daljnjem prolasku prema uredima djelatnika centra. Oštećenica je zadobila tjelesne ozljede, a osumnjičenik je, osnovano se sumnja, istrgnuo s poda učvršćeni portal od detektora metala te uhvatio stol prijema i bacio ga prema zidu pri čemu se stol razbio.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime