Zaustavljena proizvodnja Corone

Zbog pandemije zaustavljen rad većine poduzeća u Meksiku

627

Proizvodnja piva Corona privremeno se obustavlja u Meksiku zbog pandemije koronavirusa.

Grupo Modelo, tvrtka koja proizvodi pivo, objavila je to na Twitteru, navodeći da zaustavlja proizvodnju i stavljanje na tržište piva jer je meksička vlada zatvorila sve tvrtke koje nisu od nacionalne važnosti. Meksička vlada je ovog tjedna najavila obustavu nebitnih aktivnosti u javnom i privatnom sektoru do 30. travnja u nastojanju da suzbije širenje virusa. Prema podacima Johnsa Hopkinsa, zemlja ima više od 1.500 slučajeva i 50 smrtnih slučajeva.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ukupno 95 osoba pozitivno na koronavirus

Grupo Modelo spreman je donijeti plan “jamčenja opskrbe pivom” ako meksička vlada odluči uključiti pivovare kao nužne, navodi se u priopćenju.

Constellation Brands (STZ) bavi se distribucijom i uvozom piva Grupo Modelo u Sjedinjene Države. Izvršni direktor Bill Newlands rekao je da marka ima “dovoljnu ponudu za zadovoljavanje potrošačke potražnje” i da ne očekuje nedostatak u skoroj budućnosti.

Povezanst imena brenda s virusom nije umanjilo prodaju. Constellation je objavio kako je prodaja njihovih pivskih marki porasla za 8,9% u prva tri mjeseca ove godine, a Modelo i Corona su bili najprodavaniji. Prodaja se ubrzala u prva tri tjedna ožujka, objavila je tvrtka, a potražnja za pivom je porasla 24% u odnosu na godinu prije.

VEZANE VIJESTI
Strogi režim u bolnicama: odgoda kontrolnih pregleda, zabrana posjeta

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here