Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije bogatiji za četiri nova vozila

943

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije od utorka 30. kolovoza bogatiji je za četiri nova, moderna vozila hitne pomoći. Nova vozile hitne medicinske pomoći putuju u Glinu, Kutinu i Hrvatsku Kostajnicu, dok jedno vozilo ostaje u Sisku. Prije mjesec dana dva nova vozila otišla su u Novsku i Petrinju. Sisačko-moslavačka županija druga je po veličini u Hrvatskoj i samim time prostor koji treba pokriti je zahtjevniji. Prošle godine vozila hitne medicinske službe na području županije prešla su preko 1.650.000 km, a sada je vozni park Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije moderniziran. Ključeve vozila voditeljima ispostava Zavoda uručio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić:

VEZANE VIJESTI
Slovenci navalili u Hrvatsku, na granici stvorene kilometarske kolone

Ovime je zaokružena samo jedna faza modernizacije zdravstva u Sisačko-moslavačkoj županiji, a župan je najavio i sljedeće poteze:

Vrijednost vozila, svih šest, je 1.900.000 kn. Riječ je o velikim sredstvima, ali su završila na pravom mjestu, jer će koristi imati i djelatnici hitne medicinske službe i stanovnici Sisačko-moslavačke županije, zaključio je župan.
Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, dr. Tomislav Fabijanić pojasnio je da vozila nisu identična, i da se vodilo računa o različitostima prometnica:

Sljedeća faza je nabava elektroautomobila za sanitetski prijevoz, koji bi bio prvi u Hrvatskoj u takvoj službi. Dr. Fabijanić je zamolio korisnike hitne medicinske službe da se ponekad ne ljute na njih, jer propusti se ponekad dogode i ljudski je griješiti, a djelatnici se itekako trude i po svim pokazateljima su na visokoj razini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here