Završili u pritvoru zbog prijevoza ilegalnih migranata

Četvorka ih BiH migrante preuzela u okolici Lipovljana, kod Popovače ih uhvatila policija

337
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 17. listopada 2020., povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo četvoricu državljana Bosne i Hercegovine (1990., 1973., 1975. i 1984.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četvorice osumnjičenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 15. listopada 2020., nakon međusobnog prethodnog dogovora i dobivenih uputa od organizatora ilegalnog prebacivanja ljudi kroz teritorij Republike Hrvatske, u nakani da se okoriste za dosad neutvrđeni novčani iznos, u okolici Lipovljana u unajmljeno kombi vozilo preuzeli državljane Bangladeša i Pakistana, znajući da su oni nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da ih je potom prvookrivljeni 30-godišnjak kombi vozilom prevozio autocestom A3 u smjeru Zagreba, dok su se drugookrivljeni 47-godišnjak, trećeokrivljeni 45-godišnjak i četvrtookrivljeni 36-godišnjak kretali osobnim vozilom ispred njega kao tzv. prethodnica, kako bi osigurali prvookrivljeniku neometan prolaz i s njim razmjenjivali informacije o policijskim ophodnjama na cesti. Policijski službenici zaustavili su oba vozila nedaleko čvora Popovača i uhitili okrivljenike.

Nakon provedenog ispitivanja, ovo državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage nadležnog suda određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela koji je sudac istrage prihvatio i odredio im istražni zatvor iz navedenih osnova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here