Zbog kršenja izolacije turisti 500 puta morali napisati “ispričavam se…”

261

Indijski su policajci na neuobičajen način odlučili kazniti grupu stranih turista u toj zemlji, primoravši ih da 500 puta napišu “ispričavam se…”, nakon što su prekršili odredbu o zabrani kretanja u gradu Rishikeshu. 

Desetero stranih turista iz Izraela, Meksika, Australije i Austrije zatečeno je u šetnji tim indijskim gradom, čime su prekršili službenu odredbu kojom je kretanje dopušteno samo u nužnim situacijama, poput odlaska do trgovine s namirnicama ili do ljekarne.

Policija ih je odlučila kazniti na neuobičajen način, zatraživši od svih desetero da 500 puta napišu “ispričavam se…”, što su morali obaviti pod budnim okom čuvara reda, piše na Twitteru lokalnog online časopisa.

VEZANE VIJESTI
Svakodnevno se družila sa susjedima, zatajila im da ima koronu

Lokalni policajac Vinod Sharma je pojasnio da je svaki od turista morao 500 puta napisati rečenicu: “Nisam se pridržavao pravila izolacije, zbog čega mi je jako žao”.

U ovome dijelu Indije trenutačno boravi više od 700 stranih turista iz SAD-a, Australije, Meksika i Izraela. Oni su u proteklim danima kršili mjere zabrane kretanja, stoji u izvješću mjesne policije, koja je turistima odredila neobičnu kaznu da bi ih naučila kako to ne smiju raditi.

Sharma je kazao da će policija osoblju hotela dati naputak po kojemu ih strani gosti smiju napuštati isključivo u pratnji lokalnih pratitelja, a hotelijeri i ugostitelji koji ne budu poštovali odredbe bit će novčano kažnjeni.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Snimljen kako bježi iz izolacije prerušen u grm

Indijska policija se domislila još nekim neobičnim metodama kojima lokalno stanovništvo želi potaknuti na ostanak u domovima usred pandemije koronavirusa. Jedna od njih je nošenje kaciga u obliku koronavirusa.

Rishikesh je grad u podnožju Himalaja na sjeveru zemlje, poznat i kao Yoga centar svijeta i vjerojatno najslavnije duhovno odredište u Indiji. Ondje su 1968. godine duhovni mir tražili i čuveni Beatlesi.

U nedjelju je u Indiji registrirano 8300 slučajeva zaraze koronavirusom i 273 smrtna slučaja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here