Zbog Lambašine smrti Matavulj ipak mora u zatvor

577

Požeška služba Županijskog suda u Slavonskom Brodu pravomoćno je odlučila da glumac Stojan Matavulj mora na godinu dana u zatvor zbog prometne nesreće iz listopada 2013. u kojoj je teško ozlijeđena njegova kolegica Dolores Lambaša, koja je nekoliko sati nakon nesreće preminula u slavonskobrodskoj bolnici.

Ovom presudom preinačena je odluka općinskog suda u Slavonskom Brodu koji je Matavulju dosudio uvjetnu kaznu, potvrdio je Matavuljev odvjetnik Zoran Matajić.

Pri donošenju blaže kazne Općinski sud je kao olakotne okolnosti uzeo Matavuljevo kajanje, neosuđivanost te činjenicu da je roditelj. Na Županijskom sudu preinačili su ovakvu presudu, jer je primjenom instituta izvanrednog ublažavanja kazne dosuđena kazna koja je manja od zakonom najniže propisane.

VEZANE VIJESTI
Vozač kažnjen s 39 dana zatvora i 8300 kuna

Matajić je u izjavi medijima kazao da presudu još nisu preuzeli. “Gospodin Matavulj poštuje odluku suda. Međutim, iskoristit će pravo na izvanredni pravni lijek za izvanredno preispitivanje ove odluke”, rekao je Matajić.

U slučaju pogibije Dolores Lambaša vodi se još jedan sudski spor na općinskom sudu u Šibeniku vezano uz naknadu štete, a koji su pokrenuli članovi obitelji stradale glumice.

Izvor: Hina

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here