Zbog nevremena jučer angažirano 650 vatrogasaca

Najviše intervencija zabilježeno je u Sisačko-moslavačkoj županiji

155
01.08.2021., Petrinja - Sanacija posljedica nevremena u Dugoj ulici. Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Vatrogasci su zbog nevremena koje je u nedjelju pogodilo više županija u unutrašnjosti Hrvatske zabilježili više od 200 intervencija na uklanjanju posljedica, a posla su imali i s požarima u Dalmaciji.

Područje nekoliko županija u unutrašnjosti Hrvatske jučer je oko podneva pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme praćeno padalinama i olujnim vjetrom.

Zabilježen je velik broj intervencija na saniranju posljedica nevremena, kod uklanjanja srušenih stabala sa prometnica ili drugih površina, uklanjanje odlomljenih grana te oštećenih dijelova objekata, poput krovišta i oluka, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Najviše intervencija zabilježeno je u Sisačko-moslavačkoj županiji, njih čak 128 u kojima je sudjelovalo 299 vatrogasaca sa 140 vozila.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 26 intervencija, na području Požeško-slavonske županije 10, dok su na osječko-baranjskom području zabilježene 22 intervencije na kojima je sudjelovao 131 vatrogasac s 27 vozila.

Vatrogasci Virovitičko-podravske županije zabilježili su 15, u Karlovačkoj županiji 13, a intervencije su zabilježene i u Varaždinskoj te Ličko-senjskoj županiji.

Vatrogasci JVP Gospić imali su 3 intervencije, među kojima i sanaciju krovišta Gimnazije i Strukovne škole u Gospiću.

“Iako ljeto percipiramo kao vrijeme požara otvorenog prostora, naši vatrogasci nakon jakog nevremena redovito bilježe intervencije. Brzi angažman preko 650 vatrogasaca na ovim intervencijama govori o spremnosti vatrogasaca na sve izazove”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime