Zdravko Mamić: Sve hrvatske vlade može biti sram

783

Sve hrvatske vlade može biti sram. U cjelokupni hrvatski sport se od hrvatske države dobiva samo 116 milijuna kuna, naglasio je dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zdravko Mamić na redovitoj Skupštini HNS-a koja je u ponedjeljak održana u zagrebačkom hotelu Westin, dodavši kako ne postoji niti jedno državno tijelo, ministarstvo ili neka udruga koja je godini dana napravila desetinu onoga što je učinio HNS.

“U cjelokupni hrvatski sport se od hrvatske države dobiva 116 milijuna kuna, a mađarska vlada je samo nogometu dodjeljuje sedam milijuna eura. Nećemo više šutjeti. Mi smo građani ove zemlje i glasači. Kome mi to dajemo glasove? Nisam član ni jedne stranke, ali se zna gdje pripadam – obitelji HDZ. No, poručujem im da ću se žestoko boriti protiv njih do kraja života kada dođu na vlast ako ne daju hrvatskom sportu ono što mu pripada,” poručio je Mamić.

Dopredsjednik HNS-a i izvršni predsjednik Dinama je kritizirao i premijera Milanovića.

“Što je ova Vlada napravila. Zavadila je cijelu zemlju. Gdje je novac ? Gdje su djela ? Koji su to oni zakon donijeli o sportu, koji konkretni potez povukli? Premijer dolazi na naše igralište u Rujevici i kaže da ga hrvatska nogometna liga ne interesira. Zamislite da Angel Merkel kaže da je ne zanima Bundesliga nego Premierliga,” rekao je Mamić.

Mamić je istaknuo kako je nemoguće što je sve HNS napravio u posljednjoj godini.

“Nemoguće je što je sve HNS napravio u posljednjoj godini. Ne postoji nijedno državno tijelo, ministarstvo ili neka udruga koja je u toj godini napravila desetinu onoga što je nama uspjelo. Nema šanse. Nemojmo manipulirati javnost. Svi moramo disati zajedno.

Mamić se obratio i ministru znanosti obrazovanja i športa Vedranu Mornaru koji je prisustvovao Skupštini HNS.-a.

“Drago mi je što ne sudjelujete u isušivanju izmišljene močvare, već u suradnji i konstruktivnom razgovoru.”

Mamić je prokomentirao i brojku od 2,1 milijuna eura koliko su u zadnjih sedam godina platili hrvatski klubovi i HNS, ali se ispričao Zoranu Stevanoviću iz Regionalnog info-centra Rijeka koji u ime FARE programa surađuje s UEFA-om.

“Dogodit će nam se veliko zlo. Hrvatska je članica EU imora igrati po pravilima. Ispričavam se gosp. Stevanoviću koji je ružno optužen da je pisao prijavu protiv HNS-a. Nije on to pisao, ali i da jest to je njegovo pravo. Budite sigurni da niti jedan Hrvat nije prijavio ona skandiranja protiv Norveške, nego to rade predstavnici FARE-a iz drugih država,” naglasio je Mamić.

Osvrnuo se i na izbor Davora Šukera u Izvršni odbor Uefe

“Izbor Šukera u nogometnu vladu Europe je kruna rada HNS-a. “Nažalost kod nas postoji toliko ljubomornih i jalnih osoba koje su to željele i pokušale omalovažiti,” poručio je Mamić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime