Zdravstveni turizam: Hrvatska novotkriveni dragulj arapskih pacijenata

248

Ministarstvo zdravlja priprema zakonske izmjene koje bi trebale omogućiti razvoj zdravstvenog turizma, a interes za slanjem pacijenata na liječenje u Hrvatsku već su iskazali britanski liječnici, podrijetlom iz arapskih zemalja Bliskog istoka i Afrike, koji su u petak obišli KBC Zagreb.

“Zakonskim izmjenama do kraja travnja uspostavila bi se nova regulativa radnog vremena liječnika, ukinuli bi se ilegalan rad i “tezgarenja”, a kvalitetni lječnici mogli bi više zaraditi”  rekao je pomoćnik ministra zdravlja Miljenko Bura nakon što je izaslanstvu stranih liječnika predstavio potencijale hrvatskog zdravstvenog turizma.

U Ministarstvu od posjeta inozemnog izaslanstva očekuju promociju hrvatskih medicinskih usluga, uspostavu osobnih kontakata s našim vodećim liječnicima te promociju Hrvatske općenito, a ponajviše otvaranje mogućnosti da britanski liječnici svoje pacijente iz arapskih zemalja šalju na liječenje u Hrvatsku.

“Sadašnja zdravstvena administracija i ministar Siniša Varga prepoznali su zdravstveni turizam kao područje koje značajno može odrediti smjer razvoja Hrvatske. Riječ je o visokoprofitabilnoj gospodarskoj grani koja zapošljava razne struke i ima visoku stopu dodane vrijednosti”, rekao je Bura.

Zagreb će se pozicionirati kao grad zdravstvenog turizma, pa će tako biti osnovan klaster zdravstvenog turizma, a u pripremi je i klaster dentalnog turizma na razini cijele Hrvatske.

“U to želimo uključiti kreditne linije HBOR-a, poticanje poduzetništva i poslovne konkurentnosti, te europske fondove. Interes je veliki”, kaže Bura.

Abaker Adam, direktor agencije Nur Holidays, koja je organizator posjeta stranih liječnika KBC-u Zagreb, rekao je kako je Hrvatska, sa svojim mogućnostima na području zdravstvenog turizma, još “neotkriveni dragulj”, a Nur Holidays želi predstaviti hrvatski zdravstveni turizam prvenstveno arapskim pacijentima s Bliskog Istoka i afričkih zemalja.

“Otvorenost Hrvatske prema pacijentima iz arapskog svijeta, brojne prirodne ljepote, a iznad svega vrhunski medicinski stručnjaci i napredne tehnologije i tehnike koje se koriste u kliničkim bolničkim centrima i bolnicama, kao i privatnim zdravstvenim ustanovama, predstavljaju prednosti na kojima Hrvatska treba graditi svoj zdravstveni turizam. Nadamo se da je ovo početak dugovječne i plodonosne suradnje”, objasnio je Adam.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime