Zelena dolina spremna čeka Prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Prvenstvo Hrvatske u motocrossu održat će se ove nedjelje, 15. rujna. Treninzi su predviđeni od 8.30 do 11.30, dok je službeno otvorenje utrke u 12.30.

611

U organizaciji Motocross kluba Petrinja, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Petrinjskog sportskog saveza, na stazi Zelena dolina pokraj Hrvatskog Čuntića i ove ĆE godine bitI održana utrka za Prvenstvo Hrvatske u motocrossu.

10. jubilarna utrka održat će se u nedjelju, 15. rujna, a organizatori su zadovoljni tijekom priprema natjecanja te se nadaju lijepom vremenu kako bi sve proteklo u najboljem redu. Utrku poput ove nije nimalo jednostavno organizirati, a kako teku pripreme rekao je prilikom najave utrke predsjednik Motocross kluba Petrinja Nenad Rak.

„Radi se na pripremi i danas. Ako nas posluži vrijeme, da ne bude kiše, bit će sve kako treba. Ove je godine to deseta, jubilarna utrka i očekujemo dosta veliki broj vozača. Točan broj ne znamo jer prijave traju do petka, ali otprilike će to biti kao i prijašnjih godina, 60-tak natjecatelja. Ova utrka znači puno za naš klub, znači i za grad, a Grad nam pomaže, gradonačelnik Darinko Dumbović, Privreda Petrinja i petrinjski Komunalac koji su nam pomogli da se sve to napravi. Mi u biti svi volontiramo u klubu, imamo i svojih 30 sudaca koji su tu svaku utrku, a ove ćemo godine imati i pet vozača iz našeg kluba. Bit će to Mario Barić, Mateo Kudlek, Martin Vlahovac, Ivica Vlahovac i Valentino Krčelić “.

Utrka redovito okuplja vozačice i vozače iz Hrvatske i Slovenije koji se natječu u pet klasa juniori 50, 65 i 85 kubika, veterani B liga i A liga 250, odnosno 450 kubika. Sama organizacija iziskuje puno posla, ne samo od osiguravanja sve potrebne infrastrukture, već i svega ostaloga. Puno je natjecatelja, treba sve iskoordinirati i dobro pripremiti kazao je dopredsjednik kluba i jedan od njegovih najdugovječnijih članova Joso Barić kojeg smo zatekli na stazi.

„Hvala vam što ste došli da vidite gdje se mi to zabavljamo, gdje se veselimo, ali i tugujemo i svađamo, no sve u konačnici ispadne lijepo. Priprema je 85% dovršena, zadovoljni smo, vjerujemo kako će utrka biti kvalitetna. Za sve ovo što vidite zaslužan je gradonačelnik, naši donatori jer mi stalno nešto od nekoga tražimo i molimo, ali ipak najviše sami radimo. Za sad sve štima, a nadamo se da će tako biti i u nedjelju“.

Da će sve proteći u najboljem redu nada se i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je obišao organizatore na pripremanju staze za utrku. Jedina je ovo motocross staza u županiji, ali i šire, a Petrinjci su na nju, kao i na ovu utrku iznimno ponosni.

„Prije svega zahvaljujem svima koje su danas ovdje, članovima i vodstvu Motocross kluba Petrinja koji svojim volonterskim radom, ljubavlju i entuzijazmom daju sadržaj ovoj našoj Zelenoj dolini koja je prekrasna i koja će biti opet biti domaćin ove utrke. Deseta je ovo jubilarna utrka u kojoj se pokazuje jedna prekrasna vještina u kojoj ima jako puno adrenalina. Svake godine ovdje, u jednoj dobroj i prekrasnoj priči, dođe jako puno prijatelja motocrossa. Mislim da je to dobra prezentacija svega onoga što grad Petrinja nudi, promocija sportske i turističke ponude. Za razliku od proljeća, kada smo morali odgoditi ovu utrku, sada očekujemo dobro vrijeme, prognoze su odlične, očekujemo i puno posjetitelja i da se opet pokažemo kao jako dobar domaćin“.

Dodajmo kako će se Prvenstvo Hrvatske u motocrossu, natjecanje koje je iznimno atraktivno te na poseban način promovira prelijepu Zelenu dolinu, a time i grad Petrinju, održati ove nedjelje, 15. rujna. Treninzi su predviđeni od 8.30 do 11.30, dok je službeno otvorenje utrke u 12.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here