Ženska ekipa DVD-a Ribnica olimpijske prvakinje!

Sudjelovali su vatrogasci iz 18 država

166
Foto: Zagrebačka županija

Čak šest ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Zagrebačke županije sudjelovalo je na XVII. Međunarodnom vatrogasnom natjecanju i XXIII. Međunarodnom susretu vatrogasne mladeži, poznatije kao Vatrogasna olimpijada, koja se od 17. do 24. srpnja održavala u slovenskom Celju.

Foto: Zagrebačka županija

Prvo mjesto i olimpijsko zlato osvojila je velikogorička ženska ekipa DVD-a Ribnica u „A“ kategoriji, dok je DVD Razljev zauzeo peto, DVD Deanovec sedmo, a DVD Andrilovec 42. mjesto u muškoj „A“ kategoriji. U kategoriji mladeži (mješovita ekipa) 7. mjesto zauzeo je DVD Ribnica, dok je 9. mjesto u ženskoj konkurenciji mladeži zauzeo DVD Ostrna.

Foto: Zagrebačka županija

Također, osim natjecatelja, na Vatrogasnoj olimpijadi, sudila su i četiri licencirana međunarodna suca iz Zagrebačke županije.

Na prepunim tribinama podršku županijskim ekipama dao je i zamjenik župana Ervin Kolarec. „Sretan sam i ponosan na sve naše vatrogasne ekipe, hrvatske i županijske“, rekao je Kolarec pritom naglasivši da je od 16 hrvatskih ekipa koje su se natjecale u Celju, čak šest s područja Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

„Vatrogastvo u Zagrebačkoj županiji je izuzetno jako, dajemo kao Županija punu podršku našim vatrogascima, imamo čak 260 dobrovoljnih vatrogasnih društava, od 3500 operativnih vatrogasaca i to je zaista velika snaga koja uvijek uskače u pomoć žiteljima Zagrebačke županije kad se nađu u nevolji“, rekao je Kolarec.

Inače, Vatrogasna olimpijada održava se svake četvrte godine u organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi, a ove godine u Celju je sudjelovalo ukupno 18 država.

Foto: Zagrebačka županija

„Ostvarili smo izuzetne rezultate i mislim da s ponosom možemo reći da smo najjača županija u Republici Hrvatskoj prema ostvarenim plasmanima“, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek uz zahvalu Zagrebačkoj županiji na kontinuiranoj pomoći vatrogascima. „Zagrebačka županija i Hrvatska vatrogasna zajednica pomogli su nam opremiti ekipe za ovo natjecanje i na tome im veliko hvala“, naglasio je Povrlišek.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime