Zgž će svojim gradovima i općinama sufinancirati projektnu dokumentaciju

Rebalansom planirano dodatnih 900.000 kuna

85

Idejni i glavni projekt za rekonstrukciju i nadogradnju dječjeg vrtića u Dubravi, idejno rješenje i geodetski elaborat za športsko-rekreativni centar u Pokupskom, glavni projekt za nogostup u Vrbovcu, neki su od ukupno 22 projekta za koje je Zagrebačka županija gradovima i općinama bespovratno dodijelila 1,5 milijuna kuna vrijedne ugovore za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz europskih izvora.

-Zagrebačka županija niz godina njeguje partnerski odnos sa svojim gradovima i općinama koji iz godine u godinu prijavljuju sve vrijednije i kvalitetnije projekte. To najbolje potvrđuje i činjenica da su sve pristigle prijave zadovoljile uvjete natječaja i time ostvarile bespovratna sredstva, rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović najavivši kako je u planu rebalansom proračuna za tu namjenu osigurati dodatnih 900.000 kuna.

-Dokumentacija je osnova svake prijave na EU fondove, a dodijeljena sredstva uvelike pomažu našim lokalnim proračunima, rekao je načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša zahvalivši Zagrebačkoj županiji u ime svih gradonačelnika i načelnika na dodijeljenim sredstvima.

Osim za projektnu dokumentaciju, Zagrebačka županija svojim gradovima i općinama u lipnju će dodijeliti i 2,5 milijuna kuna za provedbu EU projekata, a zamjenik Tomljenović naglasio je kako se i za tu namjenu u rebalansu planira dodatnih 750.000 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime