ZGŽ Novi vrtić za gradečke mališane

Ukupan kapacitet je stotinjak djece - od jasličke do predškolske dobi

235
Foto: Dražen Kopac

S radom je počeo dječji vrtić „Din-Don“ u Gradecu. Građen je europskim i novcem proračuna Općine. Vrijedan je 9,2 milijuna kuna, od čega na bespovratna europska sredstva, kroz Program ruralnog razvoja RH, otpada 7,4 milijuna. Zasad je u vrtiću smješteno osamdesetak mališana. Ukupan kapacitet je stotinjak djece – od jasličke do predškolske dobi.

Foto: Dražen Kopac

Kraćoj svečanosti u prigodi službenog početka rada vrtića prisustvovao je župan Stjepan Kožić. Rekao je da je gradnja dječjih vrtića značajna demografska mjera, ali i mjera kojom se mladi ljudi žele zadržati u ruralnom području.

„Zagrebačka županija ulaže velike napore kako bi mladima stvorila uvjete za ostanak na selu. Upravo je općina Gradec ogledan primjer kontinuiranoga ulaganja Županije u razvoj ruralnih područja“, rekao je župan, istaknuvši pritom gradnju škole i sportske dvorane u Gradecu, investiciju od 31 milijun kuna, financiranu sredstvima Županije, kao i niz, obnovljenih društvenih i vatrogasnih domova, cesta itd.

Foto: Dražen Kopac

S 400.000 kuna Županija je sufinancirala izradu projektne dokumentacija za vrtić „Din-Don“. Načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec rekla je da će ovaj vrtić omogućiti mladim obiteljima standard dostojan 21. stoljeća.

Foto: Dražen Kopac

„Vrtić smo gradili s ciljem razvoja naše općine, iz koje ne želimo trend iseljavanja, već ostanak i doseljavanje mladih obitelji“, rekla je načelnica Ambrušec, dodajući da je gradnja ovoga objekta pokazala da se zajedništvom Općine, Županije, nadležnih ministarstava, države i Europske unije može učiniti ‘veliko dobro’ za ruralni kraj. Zahvalila je Županiji na svekolikoj podršci u mnogobrojnim projektima Općine, koji su sufinancirani sredstvima Županije.

Foto: Dražen Kopac

Privremena ravnateljica vrtića Dunja Barušić naglasila je da je vrtić opremljen najsuvremenijom didaktičkom opremom, što je preduvjet uspješnog razvoja svakog polaznika vrtića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime