Zimska služba petrinjskog Komunalca spremna za zimske uvjete

Zimska služba petrinjskog Komunalca spremna je za zimske uvjete, rečeno je danas na smotri zimske službe.

454

U prostoru vojarne u Malinovoj ulici održana je smotra vozila zimske službe petrinjskog poduzeća „Komunalac“. Voditeljica Tehničkih službi Komunalca i koordinatorica zimskih službi Nina Panjan poručila je kako je Zimska služba spremna za zimske uvjete:

“Na području Grada Petrinje imamo 230 km nerazvrstanih cesta, od toga u gradu imamo 80 km, 15 km u Mošćenici i preostalih 135 km su na području grada. Opremljeni smo sa nekoliko vozila za čišćenje i posipanje cesta. Imamo kamion sa ralicom i posipačem , dva kombinirana vozila kombinirke sa ralicama, dva velika traktora opremljena sa ralicama i posipačima i tri mala traktora koji su namijenjeni za nogostupe, trgove i manje površine. Zimska služba je organizirana u tri grupe, angažirano je 26 naših djelatnika što vozača što pomoćnih radnika i imamo još desetak ljudi u rezervi za slučaj bolesti. Imat ćemo još ako bude potrebno tri do četiri podizvođača ovisno o potrebi i što se tiče posipala soli, agregata i mješavine to smo osigurali. Što se nas tiče snijeg može početi.“

VEZANE VIJESTI
Čestitka gradonačelnika Dumbovića povodom blagdana Velike Gospe

Smotru je obišao i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović te izrazio zadovoljstvo mehanizacijom, ali i organizacijom Zimske službe:

„Drago mi je što je naše komunalno poduzeće pokazalo svoju mehaniziranost i ekipiranost koja će preuzeti odgovornost za zimsku službu. Očekujem da neće biti zatečeni kada dođe do elementarnih ili ikakvih manjih ili većih nepogoda, a također očekujem da će se priključiti mnogi poduzetnici koji su partneri u ovom zimskom projektu.”

Gradonačelnik Dumbović se ovom prilikom osvrnuo i na novu lokaciju Zimske službe koja se sada nalazi u Malinovoj ulici u prostoru vojarne:

VEZANE VIJESTI
Proslava obljetnice Brestovskog Posvetila, s građanima slavio i gradonačelnik Dumbović

“Zadovoljan sam što se nalazimo na prostoru kojeg smo dugo očekivali. Ovom smo ga prilikom dobili samo na održavanje i korištenje, ali čekamo još Ministarstvo državne imovine kako bi napravili sporazum i ugovor o bespovratnom načinu dodjeljivanja ovih hangara i prostora koji su u kapitalnom dijelu središta grada kojeg moramo staviti u funkciju, prije svega naših komunalnih poduzeća. Tražit ću od Gradskog vijeća da se donese odluka o samom prostornom planiranju kako bi mogli napraviti drugo reciklažno dvorište. Reciklažno dvorište koje bi bar u godinu i pol dana do dvije godine mogli pripremiti te svu dokumentaciju iz Kolonije preseliti ovdje u strogi centar grada. Smatram da je to dobra pozicija koja će biti puno bolja, kvalitetnija i dostupnija svakom građaninu i da ćemo s time otkloniti nepravdu koju smo eventualno napravili nekim stanovnicima u Koloniji“, zaključio je gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI
Tradicionalan prijam vatrogasaca

Ovom prigodom djelatnici Policijske postaje Petrinja obavili su i pregled tehničke ispravnosti vozila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here