Žinić najavio podizanje kaznene prijave protiv Vahovca

247

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima je danas održao konferenciju za novinare na temu: “Nenamjensko trošenje kreditnih sredstava iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije za izgradnju nove osnovne škole u Popovači”.
Župan Ivo Žinić je na početku konferencije istaknuo kako mu je žao što se ne može baviti pozitivnijim stvarima i govoriti o novim projektima budući da se, kako je rekao, svakodnevno susreće s novim informacijama o aferama bivše županijske vlasti…

TON 

Župan se osvrnuo na tiskovnu koju je tijekom stanke na županijskoj skupštini sazvao bivši zamjenik sisačko-moslavačke županice Zdenko Vahovec i na kojoj je govorio o prestanku radova na OŠ Popovača te o nenamjenskom trošenju sredstava za izgradnju škole. Žinić je podsjetio kako je u listopadu 2012. Županiji odobren kredit od 50 milijuna kuna, uz kamatu od 18 milijuna za ovu namjenu čime je već tada probijen zakonski limit zaduživanja….

VEZANE VIJESTI
Položeni vijenci za stradale u Velikoj Solini

TON 

Žinić je nastavio kako je novac, za koji je Vahovec prozvao sadašnju vlast, nenamjenski potrošila bivša županijska vlast kojoj je jedno vrijeme upravo Vahovec bio na čelu te najavio podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih osoba…

TON

Župan Žinić je za kraj dodao kako unatoč svemu gradnja OŠ Popovača nije dovedena u pitanje. Iako su rokovi zbog vremenskih prilika produljeni, škola bi trebala biti završena do studenog ove godine, na proljeće iduće godine bit će opremljena, a svoja će vrata učenicima otvoriti u školskoj godini 2016/2017., zaključio je župan Žinić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here