Znamo kako prepoznati preljubnike i tko bolje prikriva prevaru

Zanimljivo je da su muškarci uspijevali otkriti suparnike, no žene su bile poput sfingi i njih nisu mogli 'provaliti' ni muškarci ali ni žene

485

Žene mogu utvrditi hoće li muškarac biti nevjeran samo gledajući u njegovo lice, no muškarci nemaju tu sposobnost, kažu znanstvenici sa sveučilišta Western Australia.

U novom istraživanju 1500 ispitanika trebali su na temelju 189 fotografija bijelaca (101 muškarca i 88 žena) njihova lica poredati po kategorijama od 1 do 10 ovisno od toga je li bilo “iznimno vjerojatno” do “malo vjerojatno” da su bili nevjerni.

Rezultati pokazuju da su i muškarci i žene točno ‘pogađali’ preljubnike ali ne i preljubnice.

VEZANE VIJESTI
Četiri djevojke potukle se ispred kluba, mladići navijali

Naime, ranija istraživanja o preljubima pokazuju da je 70 posto ljudi u više od 50 različitih kultura izvijestilo da je pokušalo oteti partnera druge osobe, a 60 posto tvrdilo je da je u tome uspjelo.

Zanimljivo je da su muškarci uspijevali otkriti suparnike, no žene su bile poput sfingi i njih nisu mogli ‘provaliti’ ni muškarci ali ni žene.

Znanstvenici ističu da žene počinju sumnjati da muškarac “šara” na temelju kako doživljava njegovu muškosti, te ističu da najviše ne ‘šaraju’ najzgodniji muškarci.

VEZANE VIJESTI
Održano nacionalno predstavljanje učinaka projekta - 'Grad prijatelj ženskog poduzetništva'

Unatoč tim rezultatima znanstvenici upozoravaju da na temelju toga ne treba donositi zaključke već na prvom ‘spoju’.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here