Predstavnici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije uručili su županu Stjepanu Kožiću zvanje „počasni viši vatrogasni časnik“ za njegov dosadašnji doprinos razvoju vatrogastva na području Zagrebačke županije.

Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije rekao je kako je župan ovo zvanje zaslužio svojim kontinuiranim radom i brigom za vatrogastvo na području županije u proteklih dvanaest godina…

Župan Kožić, inače počasni član DVD-a Selnica Psarjevačka, ovom je prigodom istaknuo kako su vatrogasci oduvijek bila na čast i ponos svima nama.

Vatrogasna zajednica će u 2017. godini raspolagati s oko 4,1 milijuna kuna, od čega će 3,27 milijuna osigurati Zagrebačka županija. Također, župan je ponudio Vatrogasnoj zajednici i svu dodatnu pomoć oko formuliranja svojevrsnog kodeksa ponašanja koji bi dodatno uredio pravila ponašanja i odgovornosti vatrogasaca prilikom pomaganja unesrećenima.

img_0444.jpg__648x432_q85_subsampling-2Sudjelujemo u intervencijama koje i nisu nužno vatrogasne, puno ulažemo u edukacije naših članova, a suradnjom s Vatrogasnim operativnim centrom napravili smo veliki iskorak u organizaciji, no potrebna nam je objedinjena zakonska regulativa“, upozorio je Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Prijemu je nazočio i zamjenik župana Rudolf Vujević, ujedno i zapovjednik Stožera civilne zaštite.

Vatrogasci su ta najorganiziranija dobrovoljna baza koja je spremna pomoći i biti na usluzi svima koji se nađu u nevolji i na tome im veliko hvala“, zaključuje župan Kožić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here