Župan Kožić predao ključeve novog automobila ginekologu u Dugom Selu

Istaknuli su kako, kako na području Hrvatske, tako i na području Zagrebačke županije nedostaje velik broj liječnika

268

Ginekološka ambulanata u Ispostavi Doma zdravlja u Dugom Selu zaposlila je novog liječnika koji je dobio novi službeni automobil u sklopu atraktivnog paketa kojeg je Zagrebačka županija osigurala s ciljem popunjavanja deficitarnih radnih mjesta u ispostavama Doma zdravlja u Dugom Selu, Samoboru, Ivanić-Gradu i Vrbovcu.

U ime Zagrebačke županije ključeve automobila novom liječniku predao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ispred Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Dugom Selu.

Tim povodom župan je podsjetio kako Hrvatskoj nedostaje velik broj doktora, točnije oko dvije tisuće, a jasno je kako se to osjeti i na području Zagrebačke županije. Dodao je i kako nedostaje specijalista te kako je Zagrebačka županija na razne načine pokušala ‘priskrbiti’ i zadržati niz specijalista kroz niz mjera kojima ih se nastojalo stimulirati, poticati, ali i pružiti povoljnije kredite za kupnju stanova ili najam stanova.

Župan je objasnio kako je u ispostavi u Dugom Selu posebno nedostajalo specijalista ginekologije za koje je bio raspisivan natječaj čak šest puta. Također, osigurana je i pedijatrica koja će od idućeg mjeseca raditi u Domu zdravlja Samobor. Uz sve napore koji su uloženi župan se nada kako će se problem nedostatka pedijatra i ginekologa riješiti i na području Ivanić Grada i Vrbovca u što kraćem vremenu.

-Također, ono što mi činimo jest da i samostalno izdvajamo značajna sredstva za specijalizacije raznih struka, a baš smo nedavno na specijalizaciju poslali i devet doktora. Trajanje specijalizacije je minimalno pet godina, a ponekad to bude i duže, naveo je Kožić podsjetivši na još 16 specijalista koji su poslani kroz sredstva EU fondova.

Doktor Tomislav Kulaš, specijalist za ginekologiju, odlučio je doći u Dugo Selo, kako kaže, iz određenih osobnih razloga koji su prevladali. Tim putem zahvalio se na uručenom službenom automobilu koji će mu uvelike olakšati obavljanje posla, a dodao je i kako je oko šest i pol tisuća pacijentica upisanu u ambulantu u Dugom Selu.

Ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Večesla Bergman objasnio je kako je u ovim vremenima poprilično teško pronaći doktora, a pogotovo specijalista. Naveo je kako bi kroz neko vrijeme trebali raspolagati sa pet školovanih pedijatra te tri školovana ginekologa na području Zagrebačke županije. Osvrnuo se i na situaciju u Velikoj Gorici gdje su svi timovi koji su trenutno u mreži su ujedno i ugovoreni.

Gradonačelnik Grada Dugog Sela dodao je kako je prije nekoliko godina uvedeno sufinanciranje specijalista psihijatrije, ali kako se nada da će kroz neko vrijeme moći omogućiti još specijalizacija i za druge struke. Dodao je kako svaki dom zdravlja mora raspolagati onime čime raspolažu i bolnice u gradovima. Istaknuo je kako brojni liječnici odlaze, ne zbog novca, već zbog uvjeta koji su im pruženi u domu zdravlja, odnosno zbog manjka osnovnih uvjeta. Zbog toga se u Dugom Selu ulaže, te će se ulagati još više, u pružanje potrebnih uvjetima trenutnim liječnicima, ali i onima koji će tek doći, nakon što završe svoje specijalizacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime