Župan ugostio najboljeg stunt vozača svijeta

548

U prostorijama Malog kabineta Sisačko-moslavačke županije održan je prijem jednog od najboljih stunt vozača svijeta.
Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa zamjenikom Romanom Rosavcem ugostio je Matiju Podhraškoga iz Kutine, vlasnika Guinessovog rekorda.
Matija Podhraški osim što je vlasnik Guinessovog rekorda, šest puta je bio prvak Hrvatske, osvojio je prvo mjesto na svjetskom natjecanju za najbolji trik u Bugarskoj 2013. godine te je europski prvak u najduljoj vožnji na prednjem kotaču.

Fotografija FotoBanovina.

Žinić je rekao kako su izrazito ponosni na postignućima mladog vlasnika Guinessovog rekorda te kako mladim ljudima, općenito, u njihovim aktivnostima treba podrška i potpora:
” Vrlo malo poznat u našoj okolici, ali jedan izuzetno marljiv, vrijedan i hrabar mladić, kaskader, stunt vozač iz Kutine oborio je Guinessov rekord u vožnji motocikla na glavi u dužini od 4,2 kilometra. Rijetki su ljudi iz naše županije, a da su vlasnici Guinessovog rekorda te je ovaj rekord vrlo važan”.
Župan je naglasio kako će Županija podupirati Matiju u daljnjem radu te nastojati biti pokrovitelj natjecanja u Kutini iduće godine.

VEZANE VIJESTI
Motoristički spektakl u Kutini privukao brojne posjetitelje

Fotografija FotoBanovina.

 

Najbolji stunt vozač svijeta Matija Podhraški pojasnio je svoje uspjehe i kategorije u kojima se natjecao:
” U Hrvatskoj ne postoji službeno natjecanje, ali je jedino natjecanje u kojem se natječu svi hrvatski vozači motocikala. Šest puta sam bio prvak Hrvatske, tri godine zaredom prvak Njemačke u pet kategorija natjecanja, na kojem sam i postavio europski rekord u najduljoj vožnji na prednjem kotaču, dva puta prvak Austrije u tri kategorije od pet ukupno, u Bugarskoj na svjetskom natjecanju za najbolji trik osvojio sam prvo mjesto, u Mađarskoj prvo mjesto u natjecanju u dvije discipline, i zadnji uspjeh koji sam postigao prošle godine u mjesecu listopadu oborio Guinessov rekord vožnjom motocikla.
Matija je dodao kako je za ovakve uspjehe potrebno jako puno treniranja, odricanja, padova i prolivenog znoja.

VEZANE VIJESTI
"Lipovljanskim susretima" prikazana raznolikost tradicije nacionalnih manjina

Fotografija FotoBanovina.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here