U povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske župan Ivo Žinić je sa zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom i predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić uputio prigodnu čestitku.

„Poštovani žitelji Sisačko-moslavačke županije. Slaveći Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske sjećamo se teških i ponosnih dana ostvarenja sna o samostalnoj, slobodnoj i demokratskoj državi, dana kad su sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice, kao i Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska, službeno priznale mladu državu u kojoj smo odlučili biti svoji na svome.

VEZANE VIJESTI
Pontonski most koji je u listopadu 1991. značio život

Tu smo državu, taj san, morali zajedničkim naporom obraniti od agresije, od težnji za stvaranjem nekih novih tamnica hrvatskog naroda.

Najteži su teret, na čelu s prvim predsjednikom Republike Hrvatske, dr. Franjom Tuđmanom, u toj borbi podnijeli hrvatski branitelji. Pobjeda u obrambenom i časnom Domovinskom ratu bila je potvrda međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Drage sugrađanke i sugrađani, slavimo zajedno Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.“, stoji u čestitki župana Žinića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here