Župan Žinić posjetio Milana i Matiju Basarca

15122

Župan sisačko – moslavački Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri Ibrišević posjetili su danas u Komarevu 15-godišnjeg Milana Basarca i njegovog tatu Matiju, čija je životna priča prethodnih dana ganula čitavu Hrvatsku.
Nakon što ih je ostavila njegova majka, Milan i njegov otac žive sami u trošnoj drvenoj kućici staroj gotovo osamdeset godina, u selu Komarevu kod Siska, od 1400 kuna socijalne pomoći, bez vode, kupaonice ili električnog štednjaka, nemaju niti drva za ogrjev. Milan je pričajući životnu priču sebe i oca, u televizijskoj reportaži, poželio perilicu rublja jer otac štedi gdje god može pa već dvije godine rublje pere na ruke. Za novu perilicu nemaju jer otac pazi na svaku kunu kako bi sinu omogućio što pristojniji život pa tako, od ionako skromnih primanja, svaki mjesec odvaja 300 kuna kako bi Milan išao na maturalno putovanje jer mu, unatoč teškoj situaciji, nije htio uskratiti taj doživljaj i tu uspomenu. Milan to zaslužuje, smatra Matija jer vidi situaciju i ne traži puno, nije zahtjevan, skromno je dijete i dobar učenik.
Milana i Matiju obišao je i župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako će županija pomoći ovoj obitelji trajno omogućiti pristojan život…

TON 

Otac Matija se zahvalio županu na posjetu, a na pitanje novinara je li uopće trebalo doći do svega ovoga Matija je odgovorio …

TON 

I župan Ivo Žinić je, poput brojnih građana, donio poklon paket obitelji Basarac, no smatra kako sva pomoć koja je stigla posljednjih dana nije dovoljna te da njihov problem treba riješiti trajno. Obećao je pomoć županije u obnovi obiteljske kuće, a Milanu je, s obzirom na činjenicu da planira upisati jedno od zanimanja koje županija stipendira, ponuđena stipendija kad krene u srednju školu, iduće godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime